Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Låna till kontantinsats för bolån


Låna till kontantinsats

För att få ett bolån idag behöver man kunna betala en kontantinsats om minst 15 procent av bostadens värde. Dagens höga bostadspriser innebär dock också stora kontantinsatser, vilket kan vara en tuff uppgift för många att spara ihop till. Då finns det möjligheter att låna till sin kontantinsats.

Lån eller gåva utan ränta

Undersök möjligheterna att i första hand ta ett lån från föräldrar eller någon annan närstående. På så sätt kan man undvika höga räntor och dyra månadskostnader. Finns inte möjligheten att låna från sin familj får man vända sig till banker och andra kreditinstitut.

Privatlån till kontantinsats

Ett privatlån, eller så kallat blancolån, innebär att man lånar pengar utan säkerhet. Du betalar alltså endast av lånet via ränta och amortering. Dessa lån har vanligtvis en högre ränta än ett lån med säkerhet.

För att få ta ett blancolån krävs att man har de ekonomiska förutsättningarna för att betala både bolånet och privatlånet. Det är därmed viktigt att se över om man verkligen har råd att betala räntekostnaderna varje månad. Glöm då inte bort eventuella räntehöjningar och andra oförutsedda utgifter.

Det är inte nödvändigt att ta blancolån hos samma bank eller det kreditinstitut där du tagit bolånet. Flera banker har till och med som princip att inte också erbjuda privatlån för kontantinsats. Det är därför viktigt att kika runt och jämföra olika lånegivare för att hitta de lägsta räntorna och de bästa villkoren. Här nedan har vi gjort en sammanställning över de banker och kreditinstitut som erbjuder blancolån till kontantinsats.


Redaktionen
Pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt