Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Försäkringar till bil, båt, MC och andra fordon


När du skaffar ett fordon är det vanligtvis lag på att även teckna en försäkring. Här berättar vi mer om vilka försäkringar som finns för din bil, MC och båt.

Bilförsäkring

En bilförsäkring är nödvändig för att skydda dig, din bil och dina medtrafikanter. Bilförsäkringen är uppdelad i tre delar; Trafikförsäkring samt Hel- och Halvförsäkring. I Sverige är det idag obligatoriskt att teckna en trafikförsäkring medan halv- och helförsäkringen ger ett extra skydd.

Jämför bilförsäkringar

MC-försäkring

Oavsett om du kör lätt eller tung motorcykel behöver du en försäkring som skyddar dig, ditt fordon och dina medtrafikanter. En trafikförsäkring är obligatorisk och enligt lag måste du ha en sådan innan du ger dig ut på vägarna.

Jämför MC-försäkringar

Mopedförsäkring

Du som kör klass I eller klass II-moped måste teckna minst en trafikförsäkring för ditt åk. Det finns även mer omfattande skydd i form av halv- och helförsäkring samt särskilda tilläggsförsäkringar.

Jämför mopedförsäkringar

Båtförsäkring

Med en båtförsäkring kan du känna dig säker när det oväntade inträffar. En båtförsäkring skyddar din båt året runt, både i vattnet och på land. Vad försäkringen täcker varierar beroende på försäkringsbolag men vanligt är att du får ersättning vid stöld, brand och sjöskada.

Jämför båtförsäkringar


Redaktionen
Pengar.se
redaktionen@pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt