Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Så lyckas du som influencer


Bakom varje framgångsrik influencer ligger hårt arbete och en kärlek till sina följare. Vi ger dig nio tips om hur du lyckas!

1. Nischa dig

Är du rolig, grym på smink, har ett stort intresse för växter eller kanske ett träningsfreak? Hitta just det du är bra på och fokusera på just det. För att bli en framgångsrik influencer krävs uthållighet och hårt arbete – det är därför mycket viktigt att du brinner för det du väljer att fokusera på så att du själv inte tappar intresset.

2. Hitta din målgrupp

Fastställ din målgrupp. Ju bättre koll du har på dina följare, desto större är chansen att lyckas. Att veta vad ens fans uppskattar gör det betydligt mycket enklare att skapa lyckat material

3. Anpassa dig

Det kan vara smart att välja en huvudkanal som du lägger mest fokus på. Det kan till exempel vara en blogg, ett Instagram-konto eller en Youtube-kanal. Se även till att det material som du lägger upp, oavsett om det är bilder, videor, ljudinspelningar eller texter, är anpassat efter just den plattform som du använder dig av. Det ger ett mer proffsigt intryck än om samma material publiceras överallt. Självklart kan det vara en bra idé att använda sig av flera plattformar, men då är det viktigt att materialet anpassas därefter.

En blogg kan vara en bra grundpelare för dig som är ny som influencer. Det finns flera aktörer som erbjuder tillgång till system som exempelvis Wordpress, som ger ett snyggt resultat som läsarna dessutom känner igen.

1
Sitebuilder, Wordpress eller Joomla
Enkelt att komma igång
Hemsida ingår i alla webbhotellspaket
2
Tre olika paket
Bildbibliotek med 300 000+ bilder
Färdiga mallar / egen design
3
14 dagar gratis provperiod
Hemsida utan att behöva koda
Tre olika paket att välja mellan

4. Uppdatera regelbundet

När du väl är igång gäller det att uppdatera ditt flöde regelbundet, gärna flera gånger per dagen om möjligheten finns. Det behöver inte vara långa romaner eller ett helt fotoalbum, utan man kommer långt med mindre uppdateringar. Det viktiga är i stället att alla inlägg är genomtänkta.

5. Sprid din kanal

Följare hittar inte automatiskt till din kanal, utan du behöver se till att marknadsföra dig på flera olika sätt. Du kan bland annat be om att få skriva gästinlägg hos en annan influencer, kommentera frekvent på liknande konton och sprida din kanal på flera plattformar.

6. Lyssna till dina följare

Glöm inte att ta hand om och lyssna på dina följare. Dina fans är det viktigaste du har som influencer. Genom att publicera underhållande material som passar just din publik kommer du få fler likes, delningar och kommentarer.

7. Optimera

Se till att SEO-optimera ditt material genom att använda dig av trendande hashtags och nyckelord samt länkar. Då är chansen större att fler hittar till just din kanal. 

8. Var personlig

Var personlig och äkta när du lägger upp material. Det leder till en engagerad och hängiven fanbase.

9. Marknadsför det du tror på

Tjänar pengar gör du framför allt genom att marknadsföra företags produkter och tjänster på din kanal. Se dock till att det som du marknadsför går i linje med din kanal och vad du själv står för. Det kan gå snabbt att rasera ett rykte med ett ogenomtänkt beslut.


Redaktionen
Pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt