Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

5 bra budgetverktyg och budgetappar


Få stenkoll på din privatekonomi med hjälp av dessa hjälpmedel! Vi har sammanställt de populäraste verktygen och apparna idag och hittat deras fördelar respektive nackdelar.

P.F.C - koll på pengarna

P.F.C är en smidig budgetapp som kategoriserar dina köp automatiskt - se vilka topp tre kategorier du handlar mest inom och få insikter om vad dina pengar går till. Tjänsten bygger på att du laddar ner deras app och skaffar deras betalkort vilket är kostnadsfritt.

Grupper hjälper dig som vill dela köp med dina vänner, din partner eller familjen. Samla alla dina egna köp i en egen grupp, bjud in dina vänner och familj för att tillsammans få koll på alla era köp och gör upp hur mycket ni är skyldiga varandra. Smidigt för er som delar på kostnader såsom abonnemang, presenter eller varför inte restaurangbesök.

Automatisk kategorisering i trevlig app.

Skapa grupper för att dela köp med dina vänner.

Fyll enkelt på saldot med Swish.

Sparmål. Kan dras automatiskt vid varje köp.

Du får en push varje gång du köper något med pris och saldo

Du kan inte överföra via bank ännu

Appen har 4.7 av 5.0 i betyg på både App Store och Google Play. 


Budgetkalkylen, Hallå Konsument!

I Konsumentverkets budgetkalkyl fyller du enkelt i dina inkomster och utgifter i en färdig mall. Du får då en överblick av din hushållsbudget och kan även testa hur din ekonomi påverkas av diverse förändringar.

Innan du startar se till att du har tillgång till nödvändig information så som tidigare räkningar, deklaration och kontoutdrag. Du börjar sedan med att lägga till samtliga personer i hushållet och deras inkomster. Därefter fyller du i bland annat bostadskostnader, om du har lån och amorterar, hur mycket du använder din bil, vad mobilen kostar dig varje månad och hur stort ditt sparande är. När samtliga uppgifter är ifyllda får du en bra överblick av hur dina pengar spenderas och vad som blir över varje månad.

Enkel & tydlig

Finns schablonberäkningar att tillgå

Pålitligt varumärke

Finns ej som app

Ej kopplad till konton & kort

Till Budgetkalkylen


Tink

Tink är en budgetapp vars syfte är att samla användarnas privatekonomi på ett och samma ställe. Appen lanserades 2013 och har idag laddats ned över 500 000 gånger (december 2018). I appen kan man samla sina banker och kort, betala räkningar, göra överföringar samt skapa en budget och sätta upp olika sparmål.

Du väljer själv vilka banker och kort du vill koppla till Tink. Appen läser sedan av de transaktioner som görs via respektive bank och för över till ditt Tink-konto där de kategoriseras. Du får på så sätt en komplett bild över dina inkomster och utgifter, på en och samma plats.

Allt på ett ställe

Funkar med alla banker och kort

Jämför bolån & räntor

Kan ej lägga till kontantköp

Ladda ned Tink (iOS)

Ladda ned Tink (Android)


Mina Utgifter

Mina Utgifter är en internationellt erkänd app som hjälper dig att få koll på din ekonomi. Genom att lägga in inkomster och utgifter i budgetappen ger den dig en översikt över din privatekonomi - veckovis, månadsvis och årsvis. Via diagram kan du se vart dina pengar går och hur mycket du har kvar att spendera.

Det är även möjligt att lägga in regelbundna transaktioner, egna kategorier och välja eget startdatum. Det finns även en funktion för dig som önskar exportera uppgifterna i appen.

Tydliga diagram

Skapa regelbundna transaktioner

Exportera till Excel, CSV och HTML

Måste lägga in inkomster & utgifter manuelltLadda ned Mina Utgifter (iOS)


Zlantar

Den kostnadsfria appen Zlantar samlar dina konton och kreditkort på ett och samma ställe. Varje transaktion kategoriseras automatiskt och du får en tydlig bild över vad du spenderar respektive sparar. Appen har även möjlighet att samla de avtal och prenumerationer som står i ditt namn och du kan också direkt i appen välja att avsluta dessa om så önskas. 

Zlantar analyserar din ekonomi och dina avtal och ger dig råd och tips. Du kan bland annat få en jämförelse mellan din egna ekonomi och genomsnittet för att se vart du ligger och jämföra dina prenumerationer med andra erbjudanden.

Analyserar och ger ekonomiska råd

Automatisk kategorisering av transaktioner

Påminner när prenumerationer löper ut & avtal ändras

Går ej att koppla till alla banker & kort

Ladda ned Zlantar (iOS)

Ladda ned Zlantar (Android)


Redaktionen
Pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt