1. Var förberedd

Likt din önskelista till tomtefar, knåpa ihop en lista över produkter som du haft ögonen på inför rean. Kolla runt på webben och jämför olika märken och modeller för att hitta det bästa alternativet för dig. Besök även flera onlinebutiker och notera fördelarna och nackdelarna med att handla från respektive. Har butiken fri frakt, hur lång är leveranstiden och är det någon kostnad för retur?


2. Notera priset i förväg

Några dagar innan mellandagsrean brakar loss kan det vara en bra idé att notera priset på den produkt du vill klicka hem, så att du på den aktuella dagen vet att priset faktiskt sänkts och då med hur mycket. Åter igen, jämför flera olika butiker för att hitta den bästa dealen.


3. Gör det enkelt

Varför sitta och söka fram de bästa fynden under mellandagsrean när det finns sajter som samlar  webbens hetaste rabattkoder och kampanjer? Låt i stället någon annan göra jobbet åt dig. Hitta dagens bästa erbjudanden på allt från elektronik till kläder utan någon större ansträngning!


4. Var ute i god tid

Tag reda på när din valda butik (eller butiker) drar i gång med sin rea. Många väljer att sänka priserna redan på självaste doppareda'n eller till och med den 23 december medan andra håller på det till den 25:e. Kom ihåg att populära produkter så som elektronikvaror och  hushållsprodukter också fort kan ta slut. Det gäller därför att vara ute i god tid för att inte riskera att den där datorn eller kaffebryggaren du spanat in försvinner.


5. Det säkra före det osäkra

Se till att du kan slutföra ditt köp snabbt när produkten väl är lagd i kassan. Det är ingen garanti att varan är din enbart för att du påbörjat en beställning. En rekommendation är att redan innan registrera dig hos butikerna för att slippa lägga tid på att fylla i personuppgifter och eventuellt kortnummer.


6. Bäst priser på elektronik, inredning & mode

Under mellandagsrean sänks priserna vanligtvis som mest inom  hemelektronikinredning och mode. Ska du shoppa kläder under rean är det ett tips att prova plaggen redan innan. På så sätt vet du vilken storlek som passar och ditt onlineköp går snabbare - eller så slipper du trängas i provrum och kan gå direkt till kassan.

Detsamma gäller inredning. Bestäm dig för om prylen verkligen passar in hemma och i så fall i vilken färg eller storlek som fungerar bäst.


7. Behov eller billigt?

Behöver du verkligen de där supertrendiga röda byxorna eller ytterligare en mobiltelefon? Det är lätt att dras med i de billiga priserna under mellandagsrean. Stanna upp, ta ett andetag och tänk efter om det du är på väg att klicka hem verkligen är något du har behov av - eller om du rent av bara drabbats av köphets.