Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Låneförmedlare - en jämförelse


I dag finns mängder av låneförmedlare som hjälper dig när du vill låna pengar. Lär dig mer om hur det fungerar och kolla in vår jämförelse av olika låneförmedlare här.

Låneförmedlare - vad gör dem?

En låneförmedlare fungerar som en mellanhand mellan långivare och låntagare. Låneförmedlare lånar alltså inte själva ut pengar utan sköter endast kommunikationen mellan parterna. 

Genom att använda sig utav en låneförmedlare när man söker lån kan man öka sina chanser att få riktigt bra villkor och en låg ränta. Det då flera banker och kreditinstitut vill ha dig som kund och få dig att välja just dem. Du får flera förslag på lån och kan sedan själv välja det bästa alternativet för dig. Ytterligare en fördel med att använda sig utav en låneförmedlare är att det endast tas en kreditupplysning. Skulle du göra enskilda lånesökningar hos flera banker och kreditinstitut registreras lika många kreditupplysningar, vilket påverkar din kreditvärdighet negativt.

Fördelar med låneförmedlare

Så fungerar det

1. Fyll i ansökan

När du valt vilken låneförmedlare du ska använda dig av gör du en lånansökan direkt på deras hemsida.

2. Ansökan granskas

Låneförmedlaren skickar din ansökan till de banker och kreditinstitut som de samarbetar med. Ansökan och kreditupplysning granskas av långivarna.

3. Bankerna återkommer

Bankerna och kreditinstituten återkommer med sina låneerbjudanden till förmedlaren, som i sin tur återkopplar med dig.

4. Välj erbjudande

Gå igenom de olika låneerbjudandena; dess villkor och ränta. Välj sedan det alternativ och den långivare som passar dig.

5. Lånehandlingar skickas ut

Långivaren skickar ut lånehandlingar till dig. Efter att du har gått igenom handlingarna och undertecknat finns pengarna på kontot inom kort.

Förmedlare av bolån & andra större lån

Tips: Jämför lån utan säkerhet hos Privatlån.com

När det kommer till bolån och andra större lån är processen oftast längre än när du tar ett mindre blancolån. Många låneförmedlare kan idag erbjuda lån upp till och med 600 000 kronor, vilket i de flesta fall inte räcker till en bostad. Då kan man vända sig till MittBolån som specialiserar sig på att hjälpa privatpersoner hitta ett bra bolån.

Hos MittBolån ansöker du enkelt om bolån och får hjälp av en personlig handläggare som sköter kontakten med bankerna åt dig. Handläggaren förhandlar med långivarna och tar fram det bästa erbjudandet för dig. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig aldrig när du ansöker.


https://www.pengar.se/laneformedlare


Spara pengar-veckobrev, helt GRATIS!

  • Smarta spara-tips varje vecka!
  • Unika rabatter!
  • Avsluta när du vill.

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Utnyttja semesterdagarna till max - så gör du 2018

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt

Tiden rinner ut för Linné och Karl

Sista dagen att deklarera

15 miljarder snart ogiltiga