Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Sista chansen att sätta in gamla mynt

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

I morgon torsdag är sista dagen som bankerna tar emot ogiltiga 1-, 2- och 5-kronor för insättning på bankkonto.

Har du fortfarande gamla mynt som ligger hemma och skramlar är det nu dags att sätta in dem på ditt bankkonto. I morgon är nämligen sista dagen som Sveriges banker tar emot ogiltiga 1-, 2- och 5-kronorsmynt.

Fram till och med torsdag den 31 augusti tar bankerna emot ogiltiga 1-, 2- och 5-kronorsmynt för insättning på bankkonto. I dagsläget finns 983 miljoner stycken mynt till ett värde om 1,6 miljarder kronor kvar i samhället och omkring 43 procent av de ogiltiga mynten har hittills nått Riksbanken. En väntad siffra enligt Riksbanken.

- De äldsta mynten är från slutet av 1800-talet så man får räkna med att en hel del helt enkelt är borta, eller behålls eftersom de kan ha ett samlarvärde. Men på torsdag är sista dagen bankerna tar emot dem så den som fortfarande vill bli av med sina mynt får skynda sig, hälsar Christina Wejshammar, chef för avdelningen för betalningssystem och kontanter.

På Myntkartan.se hittar du enkelt ditt närmaste ställe att sätta in gamla mynt. 


https://www.pengar.se/nyheter/sista-chansen-att-satta-in-gamla-mynt


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt