Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

4 tips: så hittar du rabattkoder


Se till att aldrig betala mer än vad du behöver. Ska du göra ett köp hos en e-butik är det stor chans att det finns en rabattkod som kapar priset på din order. Här ger vi dig fyra tips om hur du hittar dessa åtråvärda koder!

1. Besök rabattkodsajter

Det finns idag mängder av sajter som specialiserar sig på att just hitta och publicera rabattkoder och erbjudanden. Du behöver alltså inte göra så mycket själv, utan kan istället låta någon annan göra jobbet åt dig. Det kan skilja sig åt från sajt till sajt vilka butiker som finns med, så det är en bra idé att kika in flera stycken. Det är också stor skillnad på hur uppdaterade sajterna är och om de rabattkoder som finns är aktuella, men här är några rabattkodssajter som vi rekommenderar;

Kampanj.com rabattkoder och erbjudanden

Rabatteria - rabattkoder

(finns det inte hos någon av dessa etablerade rabattsajter så kommer du troligtvist inte hitta dem hos någon annan rabattsajt heller.)

2. Prenumerera på nyhetsbrev

Du har säkert sett dem; de pop up-fönster som dyker upp så fort man besöker en onlinebutik. Här erbjuds vanligtvis en rabattkod om du blir prenumerant på deras nyhetsbrev. Det kan röra sig om allt från fri frakt till 5-25 procent rabatt på ditt köp.

Tycker du redan att din inkorg är alldeles för full av diverse mejl från e-handlare? Det är ingenting som säger att du behöver fortsätta vara prenumerant efter att du fått rabattkoden, utan du kan helt enkelt avsluta prenumerationen så fort du genomfört ditt köp. Men vill du fortsatt få erbjudanden och unika rabattkoder från butiken är det smart att fortsätta få nyhetsbrevet, då det är vanligt att just prenumeranter får fler och bättre erbjudanden.

3. Få din "ny-kund-rabatt"

Har du aldrig tidigare handlat hos en specifik onlinebutik finns det möjlighet att få "ny-kund-rabatt". Många butiker erbjuder en rabattkod till alla sina nya kunder, där man kan få dra av en viss procent på första köpet. Dessa rabattkoder hittar du antingen på butikens egna sida eller på rabattkodssajter. 

4. Bli kundklubbsmedlem

Missa aldrig en rabattkod eller ett erbjudande genom att bli klubbmedlem. Flera butiker har dagligen erbjudanden som endast kan utnyttjas av just kundklubbsmedlemmar. Ännu en fördel är att du ofta samlar poäng vid köp, vilket i sin tur kan leda till att du får rabatt på framtida beställningar.

Finns det ingen rabattkod?

Tyvärr använder inte alltid alla butiker rabattkoder. Eller så är de sällsynta. Fungerar ingen av ovanstående tips så kan du kolla om butiken är  cashback-ansluten. Då kan du få en så kallad "återbäring" på ditt köp istället.


Redaktionen
Pengar.se
redaktionen@pengar.se

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt

Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.