Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Skaffa mc-försäkring – jämför här


En mc-försäkring är ett skydd för dig, ditt fordon och dina medtrafikanter. Kolla in vår jämförelse och lär dig mer om mc-försäkringar.

Oavsett om du kör lätt mc, tung mc eller moped är det nödvändigt med en försäkring som skyddar om olyckan skulle vara framme. En trafikförsäkring är obligatorisk och enligt lag måste du ha en sådan innan du ger dig ut på vägarna. Förutom trafikförsäkringen finns det möjlighet att skaffa hel- och halvförsäkring på ditt fordon, vilket ofta kan vara en bra idé. Utöver dessa försäkringar finns det även olika tilläggsförsäkringar som ger utökad ersättning vid exempelvis personskada.

Ingen självrisk vid djurkrock
Hyrmotorcykel eller bil vid driftstopp
Vid stöld - ersättning efter 14 dagar
ICA Bilförsäkring Plus har 4,4 i betyg Konsumenternas Försäkringsbyrå
ICA-bonus på premien på samma sätt som när du handlar mat
Möjlighet till årlig samlingsbonus

Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen ersätter personskador på förare, passagerare och utomstående. Ersättning utgår även vid skada som du orsakar på andras egendom. Försäkringen ersätter dock inte skador på ditt fordon eller egendom i fordonet. Ofta ingår trafikförsäkringen i en hel- och halvförsäkring, men det går även att teckna separat.

Halvförsäkring

Halvförsäkringen innehåller i de flesta fall följande försäkringsområden.

Innehåll i halvförsäkringen

  • Rättsskydd innebär att du om du hamnar i tvist efter en trafikolycka, köp, försäljning eller reparation kan få hjälp med advokat- och rättegångskostnader.
  • Krisskydd kan ge dig betalda besök hos psykolog/terapeut vid psykisk ohälsa.
  • Glas betalar ersättning för skador på vind- och plexiglasskydd som orsakats av till exempel stenskott.
  • Maskin ersätter skador på startmotor, motor, generator, växellåda och ABS-bromsar.
  • Assistans hjälper dig att bärga fordonet och du får hjälp att ta dig till närmaste lämpliga verkstad. Gäller normalt även för medpassagerare och bagage.
  • Stöld ger ersättning för stulen motorcykel om den inte återfinns inom 30 dagar. Om ditt fordon skulle återfinnas får du istället ersättning för eventuella skador som har uppkommit.
  • Brand ersätter skador på motorcykeln som har orsakats av brand eller åska. Du kan även få ersättning för skada på elektriska kablar.

Helförsäkring

Helförsäkringen har samma innehåll som halvförsäkringen, men här ingår också en vagnskadeförsäkring. Denna försäkring ger ersättning för skador som uppkommer på din motorcykel vid en trafikolycka, även om det är du själv som orsakar olyckan. Med en vagnskadeförsäkring kan du också få ersättning om ditt fordon skulle utsättas för skadegörelse.

Vad kostar en mc-försäkring?

Priset för en mc-försäkring varierar bland annat med vilket försäkringsbolag som du väljer. Andra faktorer som påverkar priset är exempelvis motorcykelns motorstyrka, vikt och årsmodell. Även din ålder, var du bor och vilken självrisk som du väljer spelar roll för ditt pris.

Aktörer i vår jämförelse

Moderna Försäkringar

Mc-försäkringar hos Moderna Försäkringar hittar du hos ”Bilsport & MC” som startats just för specialförsäkringar inom fordon. Hos Bilsport & MC hittar du försäkringar för modern motorcykel, klassisk motorcykel och veteranmopeder, och du kan välja mellan olika nivåer beroende på vilket skydd som du är ute efter.

Ica Försäkring

Hos Ica Försäkring kan du välja mellan trafik-, halv- och helförsäkring – och du har också en rad olika självrisknivåer att välja på. Ica Försäkring erbjuder en årsförsäkring, där priset är anpassat efter säsong. Som stamkund får du även bonus på hela försäkringskostnaden.

Svedea

Likt övriga aktörer hittar du flera olika försäkringsnivåer hos Svedea, och har möjlighet att välja om du vill ha trafik-, hel eller halvförsäkring. Hos Svedea finns även alternativet att teckna 15 olika märkesförsäkringar.


Redaktionen
Pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt