Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Jämför banker och låna pengar


Ett lån innebär att du som privatperson har möjlighet att låna en viss summa pengar under en bestämd tid. Det finns många olika lån och alla typer av lån skiljer sig åt på olika sätt.

Låna pengar

De olika typer av lån som man kan ansöka om idag är bland annat: Bolån, Billån, Byggnadslån, Båtlån, Konsumentlån, Privatlån, SMS-lån och Studentlån.

Alla dessa lån är anpassade efter dess marknad och därför brukar även räntan anpassas med lånen. Ett SMS-lån skiljer sig ganska avsevärt från ett bolån då SMS-lånen även benämns som ”snabblån” och är en typ av kredit där låntagaren snabbt kan låna mindre summor, oftast med hjälp av en mobiltelefon. Ett bolån och andra sidan kräver oftast en längre tidsprocess då både ansökan, rådgivning och beslutsfattande brukar inkluderas.

Det finns idag olika jämförelsesajter som kan hjälpa dig som privatperson att sammanställa de låneerbjudanden som finns hos bankerna i dagsläget. Några exempel på dessa är MittBolånLendo.se eller Compricer.se.

När du ansöker om ett lån hos en bank eller en låneförmedlare så gör dem som behandlar din ansökan en så kallad kreditupplysning. Detta innebär att du behöver godkänna ett villkor som ger företaget eller banken rätt att göra en kreditupplysning på dig. Kreditupplysningen gör så att banken eller företaget som behandlar din ansökan kan se om du skulle vara skuldsatt eller om de inkomstuppgifter du uppgett inte skulle stämma.

Ränta på lån

Alla lånegivare tar ut en ränta eller avgift för de pengar dem lånar ut. Med ränta menas det att den som lånar ut pengarna lägger på en viss summa för själva lånet, när du sedan ska betala tillbaka pengarna får du betala tillbaka mer än du lånade.

Vanliga begrepp som ofta återkommer inom detta är begrepp som ”rörlig” och ”bunden” ränta. Alltså, en ränta som varierar sig eller en avtalad fast räntesumma. Det finns även räntor med ”tak” vilket innebär att din lånekostnad minskar när räntan faller men det finns samtidigt ett tak för hur hög kostnaden kan bli när räntan stiger.

Jämför räntor på privatlån här

Jämför räntor på bolån här

Jämför banker & långivare

Något som är viktigt att tänka på när man överväger att ta ett lån är att man verkligen ser över och jämför olika lån innan man bestämmer sig. Det går att spara många kronor genom att kolla upp det bästa erbjudandet. I vissa fall har du som privatperson möjlighet att lägga om dina befintliga lån när du ansöker om ett nytt och på så sätt få bättre villkor.


https://www.pengar.se/lana


Spara pengar-veckobrev, helt GRATIS!

  • Smarta spara-tips varje vecka!
  • Unika rabatter!
  • Avsluta när du vill.

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Utnyttja semesterdagarna till max - så gör du 2018

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt

Tiden rinner ut för Linné och Karl

Sista dagen att deklarera

15 miljarder snart ogiltiga