Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Jämför hemförsäkring


Hemförsäkring - en viktig försäkring som skyddar dig, din bostad och dina saker.

Hemförsäkringen är en av de mest förekommande försäkringarna och skyddar dig, din bostad och dina saker. Den finns ofta i olika varianter beroende på vilken typ av bostad du bor i. Normalt är att man delar upp hemförsäkringarna i kategorierna hyresrätt, bostadsrätt och villa. Dessa har olika villkor, ersättningar och avgifter.

1
Ingen bindningstid!
Snabb supporthjälp
Spara i snitt 20% per år

Ansök nu Visa mer
För hus & villa, bostadsrätt, hyresrätt, student
2
Tre olika nivåer: Grund, Medium, Large
20% samlingsrabatt

Ansök nu Visa mer
För bostadsrätt och hyresrätt
3
Drulle ingår alltid utan extra kostnad!
Möjlighet till årlig samlingsbonus
Reseskydd i hela 60 dagar.

Se pris Visa mer
För hus & villa, bostadsrätt, hyresrätt, student, fritidshus
Jämför villkor och priser
Gratis rådgivninng
Samma pris som hos aktörerna

Jämför Visa mer
Insplanet jämför och kollar upp priser och villkor åt dig

Bas och plus

Om du bestämmer dig för att teckna någon av ovanstående hemförsäkringar finns det ofta möjlighet att välja en basversion eller en plusversion. Skillnaden kan exempelvis vara att en drulleförsäkring och ett mer omfattande reseskydd ingår, men detta varierar från bolag till bolag. Utöver bas- och plusversion finns det en rad olika tilläggsförsäkringar att komplettera med. Exempel på detta kan vara ett utökat skydd för värdesaker, småbåtsförsäkring och golfförsäkring mm.

Omfattande försäkring

En hemförsäkring är en relativt omfattande försäkring och skyddar dig mot stöld/inbrott, vattenskador och brandskador. Dina saker och ägodelar är försäkrade upp till sitt värde. I hemförsäkringen ingår överfallsskydd, ansvars- och rättsskydd, reseskydd och krishantering. Du kan även få egendom på annan plats försäkrad och i vissa hemförsäkringar ingår ett flyttskydd som skyddar dina ägodelar vid flytt mellan två olika bostäder.

Premie

Den avgift som du betalar för din hemförsäkring skiljer sig åt beroende på vart du bor, försäkringsbolag och vilken typ av hemförsäkring du väljer. En plusversion är alltid dyrare än en basversion och en villaförsäkring är som regel alltid dyrare än en hemförsäkring för hyresrätt. Väljer du att komplettera med tilläggsförsäkringar får du också räkna med en högre premie. För studenter finns en rabatterad hemförsäkring och är du samtidigt medlem i något studentförbund är försäkringen ofta skräddarsydd för dig som student.

Hitta rätt - jämför hemförsäkring

Många försäkringsbolag erbjuder idag hemförsäkring och det kan vara svårt att hitta just det bästa alternativet för dig. Insplanet hjälper dig att hitta rätt i djungeln genom att både jämföra och teckna försäkringar. Tjänsten är helt kostnadsfri att använda och ger dig flertalet försäkringsalternativ på under minuten.

Insplanet Hemförsäkring

Vi tipsar!

Moderna Hemförsäkring

Moderna Försäkringar erbjuder tre varianter av sin hemförsäkring; Liten, Medium och Large. Försäkringen skyddar dig och dina saker samt din familj som bor på samma adress. Samtliga försäkringar omfattar ett grundskydd och ersätter dig vid bland annat inbrott och stöld, vid storm eller översvämning, brand samt överfall. Dessutom ingår en reseförsäkring som gäller i 60 dagar över hela världen. 

Hemförsäkring Medium innehåller utöver grundskyddet även en drulleförsäkring och ett utökat reseskydd medan Large även inkluderar elektronikskydd, självriskreducering och ett utökat bortaskydd.

Läs mer om Moderna hemförsäkring

ICA Hemförsäkring

Skydda dig, din familj och dina saker hos ICA Försäkring. Hemförsäkringen omfattar bland annat överfallsskydd, hjälp vid ID-stöld, drulleförsäkring, krisförsäkring och ersätter dig om till exempel din cykel, tvättmaskin eller barnvagn skulle bli stulen. Det ingår även ett reseskydd som gäller 60 dagar.

För ett extra bra skydd kan du lägga till Pluspaket Hem som även inkluderar elektronikskydd, sänkt självrisk vid brand eller inbrott samt ett utökat reseskydd. Är du dessutom redan kund och har ett ICA-kort eller ICA Bankkort får du rabatt på premien.

Läs mer om ICA Hemförsäkring

Hedvig Hemförsäkring

Hedvig är en relativt ny aktör inom hemförsäkringsområdet. De erbjuder hemförsäkring för hyresrätt, bostadsrätt, student, hus och villa. En stor fördel är att du slipper bindningstid och får snabb och personlig support fram till 22.00 varje dag. Det finns tre inriktningar inom varje boende: ditt hem, dina prylar och du och din familj. Drulleförsäkring ingår i alla försäkringarna och all hantering sker via deras app.

Läs mer om Hedvig Hemförsäkring

Samlingsrabatt - så funkar det

Genom att välja att ha flera försäkringar samlade i ett och samma bolag kan du får en bra rabatt. När du samlar dina försäkringar hos Moderna kan du få upp till 20% rabatt. Den kan dock aldrig bli högre än 20% totalt.

Tips för en billigare hemförsäkring:

  • Börja alltid med att jämföra de olika försäkringsbolagen. Ibland kan du förhandla dig fram till bättre villkor.
  • Beräkna vilket försäkringsbelopp du behöver. Se över storleken där du bor och vilka grejer du har. Det är dumt att betala för mycket.
  • Kolla efter rabatter. Ibland kan försäkringsbolagen ge dig bra rabatter när du tecknar försäkringen online.
  • Samla dina försäkringar. När man samlar försäkringar på ett och samma ställe kan försäkringsbolaget oftast erbjuda samlingsrabatt. 

Är det viktigt med hemförsäkring?

Ja! Det är otroligt viktigt att du tecknar en hemförsäkring. Du rekommenderas att skaffa hemförsäkring den dagen du flyttar hemifrån. En hemförsäkring skyddar både dig och din egendom. Hemförsäkringen ger dig skydd för dina prylar, när du är på resa och i vardagen. Många väljer att börja med ett basutbud, alltså den lägsta nivån inom hemförsäkringar. Men du kan välja att teckna en större försäkring om du önskar. Det finns även tilläggsförsäkringar man kan teckna. Vanligtvis brukar det röra sig om resetillägg och sakförsäkringar. Hemförsäkringen är inte obligatoriskt - men borde nästan vara det!


Redaktionen
Pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt