Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Hitta hemförsäkring


Hemförsäkring - en av våra vanligaste försäkringar som skyddar dig, din bostad och dina saker.

Hemförsäkringen är en av de mest förekommande försäkringarna och skyddar dig, din bostad och dina saker. Den finns ofta i olika varianter beroende på vilken typ av bostad du bor i. Normalt är att man delar upp hemförsäkringarna i kategorierna hyresrätt, bostadsrätt och villa. Dessa har olika villkor, ersättningar och avgifter.

Bas och plus

Om du bestämmer dig för att teckna någon av ovanstående hemförsäkringar finns det ofta möjlighet att välja en basversion eller en plusversion. Skillnaden kan exempelvis vara att en drulleförsäkring och ett mer omfattande reseskydd ingår, men detta varierar från bolag till bolag. Utöver bas- och plusversion finns det en rad olika tilläggsförsäkringar att komplettera med. Exempel på detta kan vara ett utökat skydd för värdesaker, småbåtsförsäkring och golfförsäkring mm.

Omfattande försäkring

En hemförsäkring är en relativt omfattande försäkring och skyddar dig mot stöld/inbrott, vattenskador och brandskador. Dina saker och ägodelar är försäkrade upp till sitt värde. I hemförsäkringen ingår överfallsskydd, ansvars- och rättsskydd, reseskydd och krishantering. Du kan även få egendom på annan plats försäkrad och i vissa hemförsäkringar ingår ett flyttskydd som skyddar dina ägodelar vid flytt mellan två olika bostäder.

Premie

Den avgift som du betalar för din hemförsäkring skiljer sig åt beroende på vart du bor, försäkringsbolag och vilken typ av hemförsäkring du väljer. En plusversion är alltid dyrare än en basversion och en villaförsäkring är som regel alltid dyrare än en hemförsäkring för hyresrätt. Väljer du att komplettera med tilläggsförsäkringar får du också räkna med en högre premie. För studenter finns en rabatterad hemförsäkring och är du samtidigt medlem i något studentförbund är försäkringen ofta skräddarsydd för dig som student.

Hitta rätt

Många försäkringsbolag erbjuder idag hemförsäkring och det kan vara svårt att hitta just det bästa alternativet för dig. Insplanet hjälper dig att hitta rätt i djungeln genom att både jämföra och teckna försäkringar. Tjänsten är helt kostnadsfri att använda och ger dig flertalet försäkringsalternativ på under minuten.

Insplanet Hemförsäkring

Vi tipsar!

Nedan text innehåller annonslänkar.

Moderna Hemförsäkring

Moderna Försäkringar erbjuder tre varianter av sin hemförsäkring; Liten, Medium och Large. Försäkringen skyddar dig och dina saker samt din familj som bor på samma adress. Samtliga försäkringar omfattar ett grundskydd och ersätter dig vid bland annat inbrott och stöld, vid storm eller översvämning, brand samt överfall. Dessutom ingår en reseförsäkring som gäller i 60 dagar över hela världen. 

Hemförsäkring Medium innehåller utöver grundskyddet även en drulleförsäkring och ett utökat reseskydd medan Large även inkluderar elektronikskydd, självriskreducering och ett utökat bortaskydd.

Läs mer om Modernas hemförsäkring här.

ICA Hemförsäkring

Skydda dig, din familj och dina saker hos ICA Försäkring. Hemförsäkringen omfattar bland annat överfallsskydd, hjälp vid ID-stöld, drulleförsäkring, krisförsäkring och ersätter dig om till exempel din cykel, tvättmaskin eller barnvagn skulle bli stulen. Det ingår även ett reseskydd som gäller 60 dagar.

För ett extra bra skydd kan du lägga till Pluspaket Hem som även inkluderar elektronikskydd, sänkt självrisk vid brand eller inbrott samt ett utökat reseskydd. Är du dessutom redan kund och har ett ICA-kort eller ICA Bankkort får du rabatt på premien.

Läs mer om ICA Hemförsäkring här

Folksam Hemförsäkring

Hos Folksam finns en hemförsäkring särskilt utformad för dig som bor i hyresrätt, en för dig som är student och en för dig som bor i bostadsrätt. Du väljer dessutom omfattning på din hemförsäkring; Bas, Mellan eller Stor.

I hemförsäkring Bas ingår bland annat skydd vid skada eller stöld på egendom, ett reseskydd, ett överfallsskydd och skydd vid ID-stöld. Dessutom ingår ett flyttskydd som innebär att dina saker är skyddade både på den gamla och den nya adressen under en övergångsperiod. I den mer omfattande försäkringen Mellan ingår även ett otursskydd och i Stor får du dessutom ett utökat reseskydd, hjälp med låsbyte och halverad självrisk.

Läs mer om Folksams hemförsäkringar här.


https://www.pengar.se/hemforsakring


Spara pengar-veckobrev, helt GRATIS!

  • Smarta spara-tips varje vecka!
  • Unika rabatter!
  • Avsluta när du vill.

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Utnyttja semesterdagarna till max - så gör du 2018

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt

Tiden rinner ut för Linné och Karl

Sista dagen att deklarera

15 miljarder snart ogiltiga