Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

6 knep till billigare flygresor


Vill du se världen men inte ruinera dig på vägen? Nu ger vi dig våra sex bästa knep för att hitta de allra billigaste flygresorna.

Knep 1: Boka på rätt dag

Det gör stor skillnad i pris beroende på både hur många dagar innan som en flygresa bokas. Enligt jämförelsesajten Momondos årliga prisundersökning (november 2018) är det möjligt att spara i genomsnitt upp till 34 procent om man är ute i rätt tid.

För resor mellan Sverige och Europa ska du boka din resa 20 dagar i förväg för att komma billigast undan. Ska du resa till övriga världen är flygbiljetterna som billigast 56 dagar innan avresa. Vänta inte till allra sista sekund att boka din resa; undersökningar visar att flygbiljetter är som dyrast samma dag som avfärd.

Knep 2: Undvik typiska resdagar

Var flexibel med datum för avfärd och hemresa och det finns pengar att spara. Välj bort den klassiska weekendresan mellan torsdag-söndag mot dagar där flygbiljetter är betydligt billigare. Genom att resa ut i Europa på en fredag kan du spara upp till 17 procent i jämförelse med den dyraste dagen; lördag. Lördag är även den dyraste dagen för resor mellan Sverige och övriga världen. Boka istället en flygbiljett med avresa på onsdag, som är den billigaste dagen i snitt. Mer information om vilka dagar du ska undvika kan du läsa om här.

Knep 3: Jämför resebolagen med jämförelsesajter

Som lojal kund hos ett resebolag är det lätt att tro att de erbjuder de bästa priserna på deras egna hemsida. Så är inte alltid fallet. För att konkurrera med de mycket lägre priserna på jämförelsesajter så som Momondo, Skyscanner och Flygresor.se finns det resebolag som erbjuder samma resa till ett lägre pris där. Se därför till att alltid jämföra priset som du fått från resebolaget med det pris som jämförelsesajterna visar. Läs mer om detta fenomen här.

Knep 4: Ställ jämförelsesajter mot varandra

Precis som priserna kan skilja sig mellan resebolagen och jämförelsesajter kan det också finnas prisskillnader jämförelsesajter emellan. Det går aldrig att söka och jämföra för mycket. Hitta det bästa priset genom att söka flera gånger om dagen, under flera dagar, på flera olika sajter. Är du flexibel med datum är jämförelsesajternas lågpriskalendrar ett hett tips för att få en överblick av priserna.

Här hittar du fyra bra prisjämförelsesajter för flyg

Knep 5: Boka två enkelresor

Många är vi som insett att hemresorna oftast är hundralappar - i värsta fall tusenlappar - dyrare än flygresan dit. Boka nödvändigtvis inte tur och retur på en och samma gång, eller med samma bolag heller för den delen. Tag i stället en resa i taget och det finns chans att spara pengar! 

Källa: Momondo

Knep 6: Boka direkt hos flygbolagen

För att jämföra pris på flygresor är det som tidigare nämnt en god idé att använda sig av olika typer av jämförelsesajter. Dock finns det en del flygbolag, exempelvis vissa lågprisbolag eller andra mer självständiga aktörer, som har valt att inte visa sina resealternativ hos jämförelsesajter. Glöm därför inte att ta en titt på alla flygbolag som erbjuder resor på din önskade rutt för att hitta ett så bra pris som möjligt. 


Redaktionen
Pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt