Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Sälja saker på nätet – bästa apparna och sajterna


Att sälja saker online är ett enkelt sätt att få in snabba pengar. Men vilka appar och sajter är egentligen bäst? Vi jämför!

Sellpy

Sellpy Webbsida

Sellpy grundades 2014 med mål att få fler att få upp ögonen för second hand. Här får du hjälp att sälja dina prylar istället för att sälja dem själv. Du slipper alltså processen med att fotografera, skriva beskrivning och lägga upp annonsen. Allt det här sköter Sellpy åt dig. Du beställer istället hem en Sellpy-påse och skickar tillbaka den fylld med de artiklar du önskar sälja. Sellpy går därefter igenom påsen och sorterar ut det som de anser vara säljbart, fotograferar och lägger upp på sin egna hemsida. Sedan delar ni på vinsten.

Fördelar

Den största fördelen är att du slipper allt jobb. Allt du behöver göra är att klicka hem en påse och skicka tillbaka med dina prylar. Du garanteras bra foton och behöver inte själv skicka varan till köparen. 

Nackdelar

Till skillnad från sajter och appar där du får hela vinsten själv, tar Sellpy en del av det du tjänar. Du kommer alltså inte upp i lika stora summor som du troligen hade gjort på annat håll. Sellpy är också de som bestämmer priserna på dina artiklar och värderas något till under 50 kronor anses det inte vara säljbart. 

Klicka här för att börja sälja eller shoppa på Sellpy

Blocket

Blocket Hemsida

Blocket behöver ingen närmare beskrivning. Köp- och säljsajten är idag landets största med mellan 4-5 miljoner besök varje vecka, vilket också gör den till en av Sveriges mest besökta webbsidor.

Fördelar

Blocket är ett starkt och pålitligt varumärke. En undersökning av Ipsos från 2016 visar att hela 98 procent av landets befolkning känner till sajten och över 70 procent har någon gång sålt eller köpt något på Blocket. Sajtens popularitet innebär också snabba försäljningar. Omkring 25 procent av allt som läggs ut av privatpersoner säljs redan inom 24 timmar. Inom en vecka har 60 procent av sakerna hittat en ny ägare.

Mängden annonser på Blocket är ännu en fördel. I skrivande stund finns över en halv miljon annonser (januari 2019) med allt från smycken och barnkläder till bilar och datorer. På Blocket hittar du det mesta!

Nackdelar

Det kostar att lägga upp en annons på Blocket. Beroende på vad du vill sälja så varierar annonspriserna mellan 10-159 kronor. Annonser för olika typer av fordon, bostäder, tjänster och maskiner är dyrast medan det är lägre pris för bland annat litteratur, cyklar och filmer. Du kan också endast välja en bild till din annons, vill du lägga till fler kostar det extra. Det kostar också extra om du vill ändra något i annonsen.

Blocket App Store     Blocket Google Play

Shpock

Shpock Hemsida

Shpock är en av landets mest nedladdade köp- och säljappar och har idag över 10 miljoner användare världen över. Appen ägs av Schibsted som också äger Blocket, och riktar sig till framförallt ungdomar mellan 16-24 år.

Fördelar

Det är helt kostnadsfritt att köpa och sälja med Shpock. Appen känner av vart du befinner dig och visar annonser som lagts ut i din närhet. Du kan också dela dina annonser på Facebook och andra sociala medier för att snabba på försäljningen.

I appen finns möjlighet att ge omdömen, blockera och rapportera, vilket öppnar upp för seriösa säljare och köpare. Dessutom kan du prata direkt i appen med en intresserad köpare eller säljare.

Nackdelar

För att kunna kommunicera privat med en eventuell köpare behöver hen först lägga bud på din annons och du som säljare måste acceptera budet. Det är alltså inte möjligt att i förhand besvara frågor om det du säljer. Ett bud på en annons är dessutom juridiskt bindande, men omdömen av appen visar på att det förekommer att köpare drar sig ur.

Shpock App Store    Shpock Google Play

Tradera

Tradera Webbsida

Tradera är en av Nordens största köp- och säljsajter med omkring två miljoner besök varje vecka. Här läggs tiotusentals annonser upp dagligen med allt från kläder och skor till inredning, elektronik och biljetter.

Fördelar

Tradera är ett välkänt varumärke som inger trygghet. Här lägger du upp annonser som möjliga köpare sedan får buda på - det finns alltså möjlighet att tjäna betydligt mer än man förväntat sig. Du kan också välja att sätta fastpris på din annons. Det är helt kostnadsfritt att registrera sig och att annonsera på Tradera. 

Nackdelar

Tradera tar ut en provision för varje såld vara. Lägger du upp fler än 100 annonser varje månad tar de även ut en avgift för varje osåld vara. Du kan inte själv välja sluttid på din annons utan att köpa tillvalet "Egenvald Sluttid". 

Tradera App StoreTradera Google Play

Citiboard

Citiboard fungerar som en loppmarknad i mobilen. Här säljer du enkelt dina saker genom att ta en bild, skriva en kort beskrivning och sätta ett pris - och det helt gratis! Här finns annonser med allt från begagnade kläder och skor till inredning och datorer.

Fördelar

Det är helt kostnadsfritt att använda Citiboard. Det kostar varken innan eller efter du sålt din artikel. Låter du appen känna av var du befinner dig får du upp aktuella annonser i din närhet. Tack vare möjligheten att registrera sig med Facebook ser du tydligt vem köpare och säljaren är. Det är också möjligt att dela din annons direkt på sociala medier.

Nackdelar

Citiboard lever i skuggan av jättar som Blocket och Tradera, vilket märks på användarantalet. Det finns idag inget maxtak på antal annonser per säljare, något som kan upplevas störande av de som letar seriösa annonser. Det är även vanligt att flera år gamla annonser ligger kvar på plattformen.

Citiboard App Store     Citiboard Google Play


Redaktionen
Pengar.se


Innehåll i artikeln

Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt