Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Hemlarm – bäst i test


Att få inbrott är många husägares stora mardröm. Att bli av med prylar och känslan av att någon varit inne i ditt hem är riktigt obehaglig. Därför är det en bra trygghet att skaffa ett säkert hemlarm. Vi har jämfört några av de mest populära hemlarmen i Sverige och sett över vad som ingår.

Hitta bästa och billigaste hemlarmet - få larmbolagens lägsta priser på Hus.se:

Ansök om kostnadsfri offert här

Hur fungerar ett hemlarm?

De vanligaste är att man skaffar hemlarm till sitt hus men det finns även larm för lägenhet. När larmet är installerat finns skydd mot både inbrott och brand. Om ett inbrott skulle ske, blir larmbolaget och du själv informerad direkt. Flera av hemlarmen är anpassade så att du kan styra allt via din smartphone. 

Vad innehåller ett larmsystem för hemmet?

Larmet brukar fungera på lite olika sätt men det är vanligt att det har rörelsedetektorer, sensorer, sirener och även rökgenerator. Ibland ingår väktarutryckning i priset, om det inte ingår brukar det gå att lägga till denna tjänst.

Rabatt på din hemförsäkring med hemlarm

Om du har ett hemlarm installerat så erbjuder vissa av hemlarm rabatt.  Hemförsäkring från Hedvig ger i nuläget ingen rabatt om du har ett hemlarm installerat. Men du kan däremot få rabatt om du delar din kod som du fått i appen med dina vänner. Om dessa i sin tur använder koden så får du 10 kr billigare för varje person som ansluter sig. Om du har eller tänkt skaffa hemförsäkring från Moderna så kan du få rabatt om du har ett hemlarm installerat. Ett krav är att larmet ska låta om någon försöker göra inbrott.

4480 kr rabatt!
Testvinnare, år efter år!
Fria väktarutryckningar
Egen larmcentral, dygnet runt

Se ditt pris Visa mer
Professionell installation:
Ja
Uppsägningstid:
3 månader
Larm för:
Villa, radhus och lägenhet
Rekommenderas av SFF
Fackmässig installation
Bra mobilapp

Ansök nu Visa mer
Proffesionell installation:
Ja
Upssägningstid:
3 månader
Larm för:
Villa, radhus och lägenhet

Hur gör jag för att beställa hemlarm?

Hos flera av larmbolagen fyller du i en behovsanalys med dina uppgifter om hur och var du bor och vad du önskar av ett hemlarm. Därefter får du en personlig rekommendation med smarta lösningar anpassade efter dig och ditt hem. När du fått denna går du igenom din offert och tar ställning till om du är nöjd med lösningen eller har några synpunkter. Därefter kommer en tekniker hem till dig och installerar och startar upp hemlarmet.

Verisure Hemlarm

Ett av de största och mest populära hemlarmen i Sverige är Verisure. Verisure blir år efter år blivit utsett till testvinnare hos test.se. Larmet är väldigt omtyckt bland användarna och toppar tester just på grund av att de har ett stort fokus på kundnöjdhet och kvalitet. Verisure har dessutom en egen larmcentral och kundtjänst dygnet runt vilket är en stor fördel. I deras hemlarm ingår fria väktarutryckningar, kundtjänst dygnet runt, en användarvänlig app, rätt åtgärder vid inbrott, olyckor, vattenskador och brand.

Verisure erbjuder två olika villalarm: 

Villalarm Smart voice alarm: Inbrott, brandvarning, SOS-larm, App, Fria väktarutryckningar. 

Villalarm Zero vision high security alarm: Inbrott, brandvarning, SOS-larm, App, Fria väktarutryckningar, ID-skydd

Båda innehåller ett bra och komplett skydd mot inbrott men skiljer sig åt i bland annat antal vibrationsdetektorer, kameradetektorer och hur systemet larmar till Verisure. 

Det finns även ett lägenhetslarm som passar både hyresbostad och bostadsrätt. Det går att välja flera tillvalsprodukter beroende dina önskemål. De två varianterna av lägenhetslarm är: Smart voice Alarm lägenhet och Zerovision High Security Alarm lägenhet. Båda innehåller rökdetektorer, kameradetektor, röstenhet, larmpanel, larmbricka och huvudenhet. Det som skiljer dessa år är att Zerovision har ett speciellt inbrottsskydd.

Svenska Alarm

Svenska Alarm rekommenderas av SSF Stöldskyddsförening och certifierade av Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering (SBSC). Larmet en användarvänlig app där du kan övervaka hemmets status när du vill. Svenska Alarm har dygnet-runt-övervakning och kamera som tar bilder vid larm. Svenska Alarm är utrustat med, centralapparat, inomhussiren i centralapparat, GSM för säker larmöverföring, kameradetektor, 6 dekaler, 1 larmskylt, rökdetektor, magnetkontakt, extern knappsats, extern inomhussiren i rökdetektorn.

Sector Alarm

Sector Alarm är ett prisvinnande hemlarm som rekommenderas av Villaägarna 2020. I hemlarmet ingår kostnadsfria utryckningar och det är anslutet till deras larmcentral som är tillgänglig dygnet runt. I startpaketet finns en centralenhet med GSM-anslutning, internet, gratis app, 5 larmbrickor, manöverpanel, kameradetektor, rökdetektor och magnetkontakt. Tack vare den smidiga appen och larmbrickorna gör att du kan ha full kontroll över hemmet. Det går att koppla det digitala låset Yale Doorman till hemlarmet från Sector Alarm.

SecuritasHome

SecuritasHome är ett hemlarmssystem med dygnet-runt-larmcentral och ett bra sabotageskydd. Securitas är ett av Sveriges största säkerhetsföretag, deras system är beprövade och pålitliga eftersom de funnits länge på marknaden. SecuritasHomes system har rökdetektorer som ingår i alla deras paket, systemet är igång även när larmet inte är i aktiverat läge. Det finns även en rörelsedetektor som tar bilder vid ett eventuellt larm och skickas därefter direkt till larmcentralen. Du kan även välja att ta en ”titta-in-bild” för att se till att allt är som vanligt i hemmet när som helst under dagen. I startpaketet ingår 1 centralapparat, 1 manöverpanel, 1 magnetkontakt, 1 rörelsedetektor med kamera och 1 rökdetektor. Det finns flera tillval så att du kan fixa en personlig lösning som passar just ditt hem. Abonnemangskostnaderna ligger på: Bas 299:-/mån, Plus 329:-/mån, Premium 379:-/mån.

5 tips för att förhindra inbrott

Fixa ett säkert hemlarm.

Låt hemmet vara stökigt. Ett städat hem kan indikera att du inte är hemma vilket lockar tjuven allt mer.

Fixa digital brevlåda eller be en vän/granne att ta in posten om du åker iväg.

Installera timers till lampor och fixa rörelsestyrd belysning utomhus.

Se till att du har moderna lås på dörrar och fönster.


Redaktionen
Pengar.se


Innehåll i denna artikel

Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt