Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

8 tips: så renoverar du billigt


Dags att renovera där hemma? Vi tipsar om hur du går till väga för att komma så billigt undan som möjligt.

1. Gör en budget

Börja med att göra en budget för din renovering - men se till att det finns utrymme för misstag och oförutsedda utgifter. Håll sedan stenhårt i pengarna. Var något betydligt dyrare än du planerat kanske du ska tänka om och gå en annan väg. 

2. Planera 

Gör en plan över hur renoveringen av ditt hem ska gå till och hur mycket tid som ska läggas vart. Ett bra tips är att hålla sig till ett rum i taget. Detta då man undviker situationer som ett utrivet golv i vardagsrummet, ingen toalett i badrummet och en riven vägg i köket - och sedan inte har råd eller ork att avsluta alla projekt. Det blir dessutom betydligt mindre stökigt. 

3. Jaga bästa priset 

Nöj dig aldrig med första bästa pris. Se till att ha stenkoll på de olika bygg- och inredningsvaruhusen i området och när de har rea, jaga rabattkoder på nätet samt ställ flera hantverkare mot varandra och låt de tävla om dig som kund. Det kommer att löna sig. Du kan jämföra priser från Hantverkare och Snickare genom att begära in kostnadsförslag från olika firmor, ett exempel på en sådan tjänst är Snickare.se.

4. Var noggrann och kräsen 

Ta dig tid att ställa frågor om den tjänst eller produkt du är intresserad av. Är det verkligen så stor skillnad på till exempel en kommod som kostar 30 000 och en som kostar 5 000 kronor? Läs omdömen och be om referenser. Dyrast är inte alltid bäst. 

5. Våga pruta 

Även om det handlar om enstaka hundralappar kan det bli större summor i längden. Argument för att få ned priset kan till exempel vara att artikeln snart utgår, att det är en stor rea på gång eller att du handlar mycket hos en och samma butik. Var bestämd och tydlig när du prutar, men se till att hålla en god ton! 

6. Många bäckar små 

Även små och till synes obetydliga utgifter växer sig stora till slut. Ta inte det första bästa bara för att det är enkelt och smidigt. Leta runt efter det billigaste priset. Detta kan röra allt från lister och färg till eluttag och strömbrytare. 

7. Förnya framför renovera 

Kanske räcker det att måla om köksluckorna och byta knoppar, klä om soffan, sätta upp nya gardiner eller måla om väggarna i stället för att blåsa ut alltihop? Mer tips om hur du förnyar hemmet med liten plånbok hittar du här.

8. Sälj för att kunna köpa 

Innan ni till exempel köper ny säng, soffa eller frys - sälj det ni redan äger. Får ni in hälften eller mer av kostnaden till er nya möbel blir det inte en lika stor utgift. Se till att göra så här för alla inköp ni planerar. Läs mer om hur du säljer saker online och vår jämförelse av de bästa apparna och sajterna här.


Redaktionen
Pengar.se
redaktionen@pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt