Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Med ett begränsat antal semesterdagar vill man såklart göra det mesta av dem. Vi på Pengar.se har kollat in kalendern för att se hur du bäst utnyttjar dina semesterdagar år 2020.

Långledigt till påsk

I april kommer det första bra läget att ta ut semesterdagar och få lite långledigt. Tack vare långfredagen och annandag påsk är du ju redan ledig fyra dagar i rad (10 till 13 april), men genom att lägga till fyra semesterdagar får du en långledighet på tio dagar i sträck. Antingen kan du ta ledigt fyra dagar innan påskhelgen eller fyra dagar efter – kanske matchar det ena alternativet med skolornas påsklov? När påsklovet är varierar från år till år och med var i landet du bor, kolla vad som gäller i just din kommun!

Vårkänslor i maj

Första maj infaller i år på en fredag, så känner du för ett litet vårlov kan du välja att ta ledigt de fyra sista dagarna i april för att få en nio dagar lång ledighet. Vissa arbetsgivare erbjuder även halvdag dagen före röd dag, alltså i detta fallet på Valborgsmässoafton. Så kanske räcker det att bara ta 3,5 dag ledigt?

Chans till långhelg – eller mer?

Maj bjuder på ännu fler chanser till långledigt i slutet av månaden när Kristi himmelfärdshelgen infaller. Torsdag 21 maj är en röd dag, så antingen kan du välja att ta ledigt på klämdagen och få fyra dagar ledigt, eller ta fyra semesterdagar under veckan och få en längre ledighet på totalt nio dagar.

Dags för midsommar

Midsommarafton är ingen röd dag – men funkar som tur är precis som att den vore det (precis som julafton och nyårsafton!). År 2020 infaller midsommarafton den 19 juni, så tar du ledigt 15 till 18 juni får du en nio dagar lång ledighet. Kanske något som går att kombinera med resten av sommarsemestern?

Årets sista ljusglimt

Höstens utbud på röda dagar är, som alla andra år, snålt år 2020. Men i slutet av året kommer äntligen en chans till lite långledigt igen. Julafton (och nyårsafton) infaller i år på en torsdag, vilket ger oss några dagars ledigt gratis. Tar du ut sex dagars ledighet, 21 till 23 december och 28 till 30 december, får du avsluta året med en härlig långledighet på 16 dagar.


https://www.pengar.se/nyheter/maxa-semesterdagarna-2020






Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt