Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Alla typer av personförsäkringar förklarat


Benämningen av de olika typerna av personförsäkringar som finns kan upplevas lite rörigt och lätt blandas ihop. Här har vi klargjort vilka typer av försäkringar som finns och vad de innehåller.

Livförsäkring

Livförsäkringen faller ut om försäkringstagaren går bort i förtid. Fungerar som en ekonomisk trygghet för de efterlevande som då får ett engångsbelopp utbetalt. En livförsäkring är framförallt fördelaktig om man till exempel har bolån som fortsatt ska betalas av även efter sin bortgång.

Jämför livförsäkringar

Olycksfallsförsäkring

Ger ekonomisk ersättning ifall försäkringstagaren råkar ut för en olycka. Du kan bland annat få ersättning om du får bestående skada, vanprydande ärr eller nedsättning av arbetsförmåga.

Jämför Olycksfallsförsäkringar

Sjukförsäkring

Ger ekonomiskt skydd om du skulle bli sjuk från ditt arbete en längre period. Alla har en allmän sjukförsäkring som betalas ut av Försäkringskassan och som ersätter cirka 80 procent av din inkomst. Det är även möjligt att teckna en privat sjukförsäkring som är mer omfattande vid inkomstbortfall.

Jämför Sjukförsäkringar

Sjukvårdsförsäkring

Sjukvårdsförsäkringen gör att du garanteras vård och behandling inom en viss tid om du blir sjuk. Försäkringen kan bland annat omfatta ersättning för läkarvård, operation, rehabilitering och resor.

Jämför Sjukvårdsförsäkringar

Gravidförsäkring

Innehåller skydd för den gravida kvinnan, barnet och i vissa fall även en eventuell partner. Finns ofta både som gratis med grundutbud samt en mer omfattande variant som kostar.

Jämför Gravidförsäkringar

Barnförsäkring

En barnförsäkring ger ekonomiskt skydd om barnet råkar ut för skada eller allvarligare sjukdom. Det är alltid rekommenderat att skaffa en barnförsäkring så snart som möjligt efter födseln.

Jämför Barnförsäkringarhttps://www.pengar.se/personforsakringar


Spara pengar-veckobrev, helt GRATIS!

  • Smarta spara-tips varje vecka!
  • Unika rabatter!
  • Avsluta när du vill.

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Utnyttja semesterdagarna till max - så gör du 2018

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt

Tiden rinner ut för Linné och Karl

Sista dagen att deklarera

15 miljarder snart ogiltiga