Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Hitta villaförsäkring


Äger du en villa rekommenderas att du tecknar en villaförsäkring. Vi berättar mer och jämför försäkringar!

De flesta människor som bor i villa har den försäkrad med en villaförsäkring. Försäkringsbolagen erbjuder normalt en kombinationsförsäkring som kallas villahemförsäkring. Denna innehåller både en hemförsäkring och en villaförsäkring.

Många av försäkringsbolagen tillhandahåller olika versioner av villahemförsäkringar. Det kan exempelvis vara bas- och plusversioner på både hemförsäkringsdelen och villaförsäkringsdelen. Skillnaden mellan dessa berör omfattning och villkor.

Hemförsäkringsdelen i en villahemförsäkring innebär att du är försäkrad genom egendomsskydd, ansvarsskydd, rättsskydd, överfallsskydd och reseskydd. Detta ganska omfattande skydd finns mer detaljerat beskrivet på vår jämförelse om hemförsäkring.

Villaförsäkring

Själva villaförsäkringen innebär att din egendom, byggnad och tomt är försäkrat mot skador. Villaförsäkringen täcker upp på de områden som inte hemförsäkringen gäller för. Den ersätter inbrott, skadegörelse, brand, vattenskador, blixtskador och skador på hushållsmaskiner och installationer. Oftast ingår också ett skydd mot skadedjur och vilda djur som gör åverkan på din byggnad och tomt.

Ditt hus är normalt skyddad med sitt fullvärde, vilket innebär att du får ersättning med vad skadan kostar att reparera. Du har rätt att få ersättning för vad det kostar att återställa huset i sitt ursprungliga skick. Om huset till stor andel är totalförstört och inte går att återställa har du ibland rätt att bygga ett motsvarande hus på samma grund.

Åldersavdrag

Försäkringsbolagen tillämpar normalt åldersavdrag som innebär att äldre hus inte ersätts med lika mycket som ett relativt nybyggt hus om det exempelvis skulle brinna ned till grunden. Om ett äldre hus förstörs kan du få åldersavdrag med uppemot 100 000 kronor eller mer beroende på försäkringsbolag. Detta åldersavdrag går att begränsa med en tilläggsförsäkring.

Tilläggsförsäkringar

Det finns ett stort antal tilläggsförsäkringar som du kan komplettera din befintliga villahemförsäkring med. De vanligaste är allrisk för lösöre och byggnad samt utökat reseskydd. Men det finns även tilläggsförsäkring som skyddar ditt fritidshus, din båt, hobbyverksamhet, magasinerat lösöre och en utökad hemelektronikförsäkring.

Vi tipsar!

Nedan text innehåller annonslänkar.

Moderna Villaförsäkring

Moderna erbjuder Villaförsäkring Grund, Medium och Large. Försäkringen ersätter bland annat vid inbrott, brand, skador på byggnad, hussvamp och storm. Dessutom ingår krishantering, hjälp vid ID-stöld, reseförsäkring, lösöre och rättsskydd. Väljer du Villaförsäkring Large får du även vitvaruskydd, självriskreducering, elektronikskydd och utökat bortaskydd.

Läs mer med om Modernas Villaförsäkring här.

ICA Husförsäkring

ICA Försäkrings Husförsäkring skyddar ditt hus och dina saker. Försäkringen omfattar bland annat allriskförsäkring, saneringsförsäkring, krisförsäkring och rättsskydd. Dessutom ingår skydd vid hussvamp, reseskydd i 60 dagar och ersättning vid stulen cykel. Du kan även utöka din försäkring med småbåtstillägg, golftillägg och olycksfallstillägg.

Läs mer om ICA Husförsäkring här.


https://www.pengar.se/villaforsakring


Spara pengar-veckobrev, helt GRATIS!

  • Smarta spara-tips varje vecka!
  • Unika rabatter!
  • Avsluta när du vill.

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt

Tiden rinner ut för Linné och Karl