Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Gravidförsäkring – så funkar det


Med en gravidförsäkring skyddar du både dig och ditt ofödda barn. Men vad ingår i en gravidförsäkring, och hur länge gäller den?

Syftet med en gravidförsäkring är att skapa trygghet för dig och barnet du bär – och i vissa fall täcks till och med din partner av skyddet. En gravidförsäkring innehåller vanligtvis olycksfallsskydd och en mindre livförsäkring. De flesta försäkringsbolag erbjuder i dag en kostnadsfri gravidförsäkring som fungerar som ett grundskydd för dig och ditt barn. Om du vill ha ett bredare skydd går det också att teckna utökade varianter av gravidförsäkring.

När börjar gravidförsäkringen att gälla?

Oavsett hur tidigt du tecknar din gravidförsäkring börjar den normalt sett gälla någonstans mellan gravidvecka 16 och 22. Jämför de olika försäkringsbolagen för att se vad som gäller i ditt fall! Försäkringen kan sedan räcka tills barnet är fött, och normalt sett också under barnets första levnadsmånader. Så snart barnet är fött bör du även skaffa en barnförsäkring.

Gravidförsäkringar – grundvariant eller utökat skydd?

Försäkringsbolagen som erbjuder gravidförsäkringar brukar vanligtvis erbjuda en försäkringsvariant som är gratis, och en med ett större innehåll som också kostar litegrann. Vad som ingår i de olika varianterna varierar från försäkringsbolag till försäkringsbolag, men i grundskyddet ingår normalt sett försäkring för medicinsk invaliditet vid olycksfall, en livförsäkring och någon typ av krishanteringshjälp. Väljer du istället en utökad variant får du ofta ersättning för medicinsk invaliditet vid sjukdom, sjukdomsvistelse, ärr och en del diagnoser.

Vad kostar en gravidförsäkring?

Som nämnt erbjuder de flesta försäkringsbolag som har gravidförsäkring en gratis variant av försäkringen som ger dig och ditt barn ett grundläggande skydd. Men om du vill ha ett lite mer omfattande skydd och väljer en plus-variant av försäkringen får du vanligtvis betala någonstans mellan 1 500 och 3 000 kronor för detta.

Få ihop livspusslet – teckna fler försäkringar

En gravidförsäkring är bara en del av det stora pusslet när det gäller försäkringar som kan vara intressanta för dig som privatperson. Vill du ha ett mer omfattande skydd i livet kan gravidförsäkringen kombineras med andra försäkringar som olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring, sjukvårdsförsäkring och livförsäkring.


Redaktionen
Pengar.se
redaktionen@pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt