Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Undvik typiska resdagar och spara pengar


Var flexibel med datum för avfärd och hemresa och det finns pengar att spara. Välj bort den klassiska weekendresan, undvik lov och res på rätt tid. Vi har tipsen som gör flygbiljetterna betydligt billigare!

Res billigt mellan Sverige och Europa

Resor mellan Sverige och Europa är i snitt billigast på fredagar och dyrast på lördagar. Genom att resa ut på rätt dag kan du spara upp till 17 procent. Det kan även göra skillnad på priset beroende på vilken tid på dygnet du reser. Ett flyg som avgår vid lunchtid är i snitt 15 procent billigare än ett morgonflyg. 

BilligastDyrast
Fredagar
Lunchflyg
Lördagar
Morgonflyg

Res billigt mellan Sverige och övriga världen

Lördag är även den dyraste dagen för resor mellan Sverige och övriga världen. Boka istället en flygbiljett med avresa på onsdag, som är den billigaste dagen i snitt. Här kan du spara upp till 7 procent på priset. Ska du resa så billigt som möjligt är det lunchtid som gäller även här, medan kvällsflyg är de absolut dyraste alternativen. Res i rätt tid och du kan spara i snitt 11 procent på priset.

BilligastDyrast
Onsdagar
Lunchflyg
Lördagar
Kvällsflyg

Undvik lov och högtider

Ganska självklart så ökar priserna på flygbiljetter under skollov och högtider. Välj i stället att resa i väg veckan innan ett skollov, precis innan jul eller i slutet av januari månad då plånboken ofta inte är så stor hos många och många bolag erbjuder reapriser.

Källa: Momondo


Redaktionen
Pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt