Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Flyg eller buss - vad är billigast?


​Är det värt att ta buss istället för flyg? Vi jämför skillnaderna i pris mellan flera olika destinationer.

1. Göteborg - Berlin

Flyg

Vi använder oss utav Skyscanner när vi söker efter flygresor tur och retur mellan Göteborg och Berlin. Valt datum är 25-28 april 2019 och vi väljer förslaget på den bästa flygresan. Detta då det billigaste priset (1 250 kronor) har en restid på över 8 timmar enkel väg.

Pris t/r: 1 404 kronor
Total restid: 2h 40min

Buss

När vi söker bussresa mellan Göteborg-Berlin gör vi så direkt via Flixbus egna hemsida. En enkelresa mellan städerna kostar 398 kronor och tar drygt 13 timmar.

Pris t/r: 778 kronor
Total restid: 26h 15min
Pris jämfört med flyg: - 626 kronor
Tid jämfört med flyg: + 23h 35min

2. Göteborg - Paris

Flyg

Vi använder oss utav Skyscanner när vi söker efter flygresor tur och retur mellan Göteborg och Paris. Valt datum är 25-28 april 2019 och vi väljer förslaget på den bästa flygresan. Detta då det billigaste priset (1 315 kronor) har en restid på över 9 timmar enkel väg.

Pris t/r: 1 775 kronor
Total restid: 4h 15min

Buss

När vi söker bussresa mellan Göteborg-Paris gör vi så direkt via Flixbus egna hemsida. En enkelresa mellan städerna kostar mellan 788-848 kronor och tar drygt 29 timmar.

Pris t/r: 1 636 kronor
Total restid: 58h 10min
Pris jämfört med flyg: - 139 kronor
Tid jämfört med flyg: + 53h 55min

3. Göteborg - Prag

Flyg

Vi använder oss utav Skyscanner när vi söker efter flygresor tur och retur mellan Göteborg och Prag. Valt datum är 25-28 april 2019 och vi väljer förslaget på den bästa flygresan. Detta då det billigaste priset (1 125 kronor) har en restid på över 11 timmar enkel väg.

Pris t/r: 2 248 kronor
Total restid: 5h 40min

Buss

När vi söker bussresa mellan Göteborg-Prag gör vi så direkt via Flixbus egna hemsida. En enkelresa mellan städerna kostar mellan 788-848 kronor och tar drygt 29 timmar.

Pris t/r: 1 156 kronor
Total restid: 37h 35min
Pris jämfört med flyg: - 1 092 kronor
Tid jämfört med flyg: + 31h 55min

Billigast med buss

Undersökningen visar klart och tydligt att buss är det billigaste sättet att resa på respektive sträcka. Genom att välja buss framför flyg finns alltså möjlighet att spara en hel del; mellan någon hundralapp till över tusen kronor. Det är sedan upp till var och en att överlägga huruvida den längre restiden är värd det billigare priset. Fördelen med att välja buss framför flyg är att du kommer direkt in till stadskärnan, slipper kostnader för transfer och självklart slår ett slag för miljön.


Redaktionen
Pengar.se






Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt