Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Behövs verkligen reseförsäkring?


När man bokar flygresa ställs ofta frågan om man vill lägga till en reseförsäkring. Men är det verkligen nödvändigt? Pengar.se har svaret.

Det är alltid rekommenderat att vara skyddad av en försäkring när man är ute och reser. Men är det verkligen nödvändigt att lägga till reseförsäkring i samband med att du bokar din flygbiljett? Oftast är svaret nej. Varför ska man då inte klicka i rutan som erbjuder reseförsäkring? Jo, det är nämligen stor chans att du redan är försäkrad via ditt kort- eller hemförsäkringsbolag

Betala med rätt kort

Beroende på vilket kort och till vilken bank kortet är anslutet erbjuds reseförsäkringar av olika slag. Här har vi jämfört det extra reseskyddet hos några av de största bankerna.

Länsförsäkringar

Alla som har ett bank- eller kreditkort hos Länsförsäkringar omfattas av ett extra reseskydd när resan betalas med något av korten. Minst 75 procent av resan ska betalas med kort eller från ditt konto hos Länsförsäkringar och ska ske direkt till arrangör eller resebyrå.

Betalar du med ett bankkort kopplat till Länsförsäkringar får du ett reseskydd som omfattar avbeställningsskydd, bagageförsening, personförsening, självriskreducering och olycksfallsförsäkring. Reseförsäkringen gäller över hela världen och under 60 dagar.

SEB

Har du ett SEB Credit, SEB Debit eller Bankkort VISA och betalar minst 75 procent av din resa med endera kort ingår alltid en extra reseförsäkring. Det extra skyddet ingår även vid direktbetalning från konto hos SEB. Försäkringen är ett komplement till ditt vanliga reseskydd, gäller under längst 60 dagar och omfattar avbeställningsskydd, olycksfall, ankomstförsening, bagageförsening och självriskeliminering. 

Handelsbanken

Betalar du en resa med ett av Handelsbankens kort får du alltid med ett reseskydd. Beroende på vilket kort du använder dig av varierar villkoren, men vad som alltid ingår är avbeställningsskydd, olycksfallsförsäkring, person- och bagageförsening och självriskskydd. Vill du endast ha med det nödvändigaste är bankkort Mastercard det bästa alternativet medan kreditkorten Allkort och Platinum erbjuder ett betydligt bredare skydd.

Swedbank

När du betalar din resa med något av Swedbanks bank- eller kreditkort ingår ett extra reseskydd. För att försäkringen ska gälla ska minst 50 procent av resan betalas med kort eller direktbetalning från konto. Resan måste dessutom kosta minst 1 000 kronor exklusive skatt och extraavgifter för att avbeställningsskydd ska gälla. I skyddet ingår också ankomstförsening, bagageförsening, självriskskydd och olycksfallsförsäkring.

Hemförsäkring på bortaplan

Samtliga hemförsäkringar omfattar idag ett reseskydd som ersätter dig när det oväntade inträffar utomlands. Beroende på försäkringsbolag varierar dock villkoren för skyddet. Här ger vi dig en överblick av några av de ledande bolagens reseförsäkring.

Länsförsäkringar

Du som har hemförsäkring hos Länsförsäkringar har också ett reseskydd som gäller över hela världen under 45 dagar. Reseförsäkringen gäller för hela familjen och omfattar akut sjukvård och tandvård, skadat eller stulet bagage, stöld, reseavbrott, hemresa vid katastrof samt resestartskydd.

Folksam

I Folksams hemförsäkring ingår alltid ett reseskydd som gäller under resans första 45 dagar och för alla medlemmar i familjen. Försäkringen täcker bland annat stöld, skador på bagage, ersättning vid läkarvård samt olycksfall som medför invaliditet eller dödsfall, resestartskydd och strejk vid utlandsresa. 

if

Har du en hemförsäkring hos if ingår alltid reseskydd under 45 dagar. Skyddet gäller för de personer som är namngivna på försäkringsbrevet och ger hjälp och ersättning vid akut sjukdom, olycksfall, stöld och överfall. 

TryggHansa

TryggHansas hemförsäkringar omfattar alltid ett reseskydd som gäller de första 45 dagarna. Du och din familj är då skyddad och får hjälp och ersättning vid till exempel akut sjukdom och olycksfall. Försäkringen gäller över nästintill hela världen och endast på fritiden.


https://www.pengar.se/reseforsakring


Spara pengar-veckobrev, helt GRATIS!

  • Smarta spara-tips varje vecka!
  • Unika rabatter!
  • Avsluta när du vill.

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt

Tiden rinner ut för Linné och Karl