Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

I vår mörkaste årstid väljer många att höja stämningen med ljusslingor i och kring hemmet. Ljusslingor som ofta lyser dygnet runt. Men hur mycket kostar det egentligen?

I vår mörkaste årstid väljer många att höja stämningen med ljusslingor i och kring hemmet. Ljusslingor som ofta lyser dygnet runt. Men hur mycket kostar det dig egentligen?

Så tidigt som i oktober och november går det att se hus pyntade med ljusslingor i allt från klassiskt vitt till juligaste rött. Dekorationerna kan sitta kvar en bra bit in på det nya året och har du en ljusslinga av äldre modell kan det stå dig dyrt.

En gammal ljusslinga med glödlampor på 60 watt, som står och lyser dygnet runt, kostar dig närmare 52 kronor varje månad. Eller hela 207 kronor om ljusslingan sitter uppe mellan november-februari.

Exempel
En 60W lampa som lyser 24 timmar om dygnet med ett kWh-pris på 1,20 kronor ger:

60w/1000 = 0,06kW x 24h = 1,44kWh x 1,20 kr = 1,728 kr/dygn
1,728 kr/dygn x 30 = 51,84 kr/månad
51,84 kr/månad x 4 = 207,36 kr för perioden november-februari


Välj LED och spara pengar
Genom att välja en LED-ljusslinga som är nästan tio gånger så effektiv som en med glödlampor, kan du spara flera hundralappar varje jul. En LED-slinga motsvarande ovan av äldre modell drar endast 7-8 watt. Det betyder att med en elkostnad på 1,20 kronor per kWh betalar du endast 6 kronor för att ha uppe slingan dygnet runt i en månads tid - eller endast 24 kronor under november-februari. Helt enkelt mer pengar till julbordet!

Ännu en fördel med LED är hållbarheten. LED-lampor har en livslängd på 50 000 timmar medan glödlampor endast noterar 1 000 timmar. En ljusslinga med LED är därmed ett betydligt smartare och billigare val i längden.


https://www.pengar.se/nyheter/gamla-ljusslingor-kostar


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt