Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Jämför och hitta bästa kattförsäkringen


Är du ute efter en bra och billig kattförsäkring? Här på Pengar.se har vi jämfört försäkringsbolagen för att du ska kunna hitta den bästa kattförsäkringen.

1
Sänker inte ersättningsbelopp för ålder
Samarbete med FirstVet
25% rabatt på årspremie för kattunge

Ansök nu Visa mer
Fast självrisk:
900-3600 kr
Rörlig självrisk:
15-25%
2
Marknadens högsta veterinärvårdsbelopp
Kostnadsfritt videosamtal med FirstVet
Samma veterinärvårdsbelopp livet ut

Ansök nu Visa mer
Fast självrisk:
0-3500 kr
Rörlig självrisk:
15-25%
3
Fri flytträtt
Försäkrad från första dagen
Bra kundomdöme 9/10

Ansök nu Visa mer
Fast självrisk:
2000-3000 kr
Rörlig självrisk:
15-25%

Vad ingår i en kattförsäkring?

I alla kattförsäkringar ingår en veterinärvårdsförsäkring som utgör själva grunden i försäkringen. I denna försäkring ingår utredning, undersökning och behandling hos veterinär. Du kan sedan välja olika försäkringsnivåer som bland annat erbjuder olika försäkringsbelopp och varierande tilläggsförsäkringar – vad som erbjuds kan se lite olika ut från försäkringsbolag till försäkringsbolag.

Vad finns det för tilläggsförsäkringar? 

Vilka tilläggs- och specialförsäkringar som finns att välja på varierar mellan olika aktörer. Det finns exempelvis en så kallad avelsförsäkring som är särskilt anpassad för katter som är tänkta att använda för avel. Det finns också nästan alltid en möjlighet att lägga till en livförsäkring. Vissa försäkringsbolag erbjuder även tilläggsförsäkringar som till exempel innebär ersättning för tidigare besvär.

Vad kostar en kattförsäkring?

Vad din kattförsäkring kommer att kosta dig beror naturligtvis på vilket försäkringsbolag du väljer och vilken typ av försäkring som du väljer att teckna. Även olika tilläggsförsäkringar kommer att påverka prisbilden. 

Ytterligare något att ta hänsyn till är självrisken, ju högre självrisk du väljer desto lägre kommer priset förmodligen att bli på din kattförsäkring. Vanligtvis erbjuder försäkringsbolagen en möjlighet att välja mellan fast eller rörlig självrisk.

Vilka försäkringsbolag finns med i vår jämförelse?

Moderna

Om du väljer att teckna en kattförsäkring hos Moderna kan du välja mellan tre nivåer; enkel, dubbel eller trippel. Oavsett nivå ingår behandlingskostnader hos veterinär och kostnadsfri rådgivning via First Vet. På nivå dubbel får du även exempelvis ersättning för receptbelagd medicin och dolda fel, och väljer du nivå trippel får du dessutom bland annat ersättning för strålning och cellgifter.

Modernas kattförsäkring kan tecknas från att din katt är sex veckor och upp till att den är åtta år.

Svedea

Svedea erbjuder en veterinärvårdsförsäkring för katter som ersätter kostnader för utredning och behandling. Försäkringen kan tecknas från det att katten är sex veckor gammal, och du kan välja mellan ett försäkringsbelopp på 30 000 kronor, 60 000 kronor eller 90 000 kronor.

Hos Svedea går det även att köpa till exempelvis avelsförsäkring och livförsäkring till din katt. Videosamtal via First Vet ingår i samtliga försäkringsvarianter.

Bought by Many

Hos Bought by Many hittar du tre nivåer av kattförsäkringar, nämligen bas, standard och premium. På basnivå täcks kostnader för 30 000 kronor och motsvarande siffra för standard och premium är 60 000 kronor respektive 140 000 kronor.

På alla nivåer ingår också gratis rådgivning via First Vet. Standard och premium innehåller även exempelvis ersättning för tandvård, medicin och rehabilitering – och på premiumnivå får du dessutom en livförförsäkring. I övrigt finns det flera olika tilläggsförsäkringar att välja på.

Ica Försäkring

Om du väljer att teckna en kattförsäkring hos Ica Försäkring ingår en veterinärvårdsförsäkring där du kan välja ett försäkringsbelopp på antingen 30 000 kronor eller 60 000 kronor. I kattförsäkringen ingår förutom ren veterinärvård bland annat även medicin och i vissa fall dolda fel. Dessutom får du fria videosamtal med First Vet.

Du kan också lägga till en livförsäkring, här skiljer sig livförsäkringsbeloppet mellan en katt som är registrerad och en som är oregistrerad.


Redaktionen
Pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt