Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Digitala veterinärbesök med First Vet


First Vet erbjuder videosamtal för dig som har ett skadat eller sjukt djur – och med 150 veterinärer som bemannar tjänsten dygnet runt är hjälpen alltid nära.

First Vet är en digital veterinärklinik som startades i Sverige 2016. Här arbetar legitimerade veterinärer och specialister inom flera olika områden. Gabriel Prescott, marknadsförare på First Vet, berättar att de erbjuder vård för nästan alla djurtyper.

– Hos oss kan du få hjälp med allt från sällskapsdjur och hästar till boskapsdjur, fåglar, insekter och fiskar. Vi brukar säga att vi hjälper alla djur som inte är vilda, säger han.

Förutom tips och råd kring olika sjukdoms- och skadetillstånd har First Vet olika tjänster som exempelvis besök för recept på fästingskydd för hund och katt, beteenderådgivning och foderrådgivning.

När ska man använda First Vet?

– First Vet är användbart i många olika sammanhang. Ett exempel är om du är långt ifrån en veterinär och behöver rådgivning, eller om du är osäker på om ett besök hos den fysiska kliniken är nödvändigt, säger Gabriel Prescott.

Han betonar dock att de alltid rekommenderar djurägare att besöka en fysisk veterinärklink om man anser att läget är akut.

Hur fungerar tjänsten?

För att använda First Vet behöver du ladda ner deras app, själva besöket kan sedan ske via din mobil, surfplatta eller dator. För att logga in kan du antingen använda dig av bank-ID, ett Facebook-konto eller ett Google-konto.

Du får sedan träffa en veterinär via ett videosamtal. Under samtalet kan du ställa frågor och få rådgivning kring ditt djurs hälsotillstånd. Du får reda på om och hur ditt husdjur kan behandlas hemma, eller om du rekommenderas att uppsöka en fysisk veterinär för vidare behandling. Det går även att få en remiss till specialist via First Vet.

– När du har genomfört ett videosamtal med en veterinär får du även veterinärens behandlingsråd och journal på email eller direkt i appen, säger Gabriel Prescott.

Ett vanligt videomöte brukar vara max tio minuter långt. Om du istället träffar en specialist landar mötestiden vanligtvis någonstans mellan 15 och 45 minuter.

Vad kostar det att använda First Vet?

– First Vet kostar 350 kronor mellan klockan 06 och 18 på vardagar, och 590 kronor på kvällar, nätter och helger. Om du har en djurförsäkring är det alltid inkluderat i den, utan självrisk eller dolda avgifter. Alla försäkringsbolag erbjuder olika antal samtal till sina kunder, säger Gabriel Prescott.

Om du vill ha specialisthjälp som exempelvis beteenderådgivning eller foderrådgivning får du betala lite mer, priset varierar med vilken av First Vets specialister som du vill träffa. Försäkringsbolagens villkor varierar – de flesta ersätter själva möteskostnaden men vanligtvis inte exempelvis beteenderådgivning. Kolla in vår jämförelse av hundförsäkringar och kattförsäkringar för att komma i kontakt med och se vad som gäller hos de olika försäkringsbolagen.  

När det gäller utskrivning av läkemedel är det något som normalt inte sker via First Vet, förutom när det exempelvis rör sig om förebyggande vård av friska djur – som bland annat fästingförebyggande medel. I övrigt erbjuds i första hand remiss till en fysisk veterinärmottagning.


Redaktionen
Pengar.se
redaktionen@pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt