Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Butiker med leverans samma dag


Att leverera varor samma dag som de beställs blir allt vanligare. Pengar.se har listat butikerna som kan erbjuda dig samma dag-leverans – ta del av vår stora sammanställning för att se vilka apotek, matbutiker och andra aktörer som kan leverera snabbast.

Numera är leverans samma dag ett erbjudande som finns hos många online- och andra butiker. Genom att använda smarta frakt- och leveransmetoder kan du som kund få din beställning samma dag som du lagt den. Här presenterar vi en rad butiker som erbjuder leverans samma dag. Du hittar bland annat information om vilken leveransmetod som är aktuell och hur tidigt du behöver lägga din beställning för att få den levererad hem samma dag. 

Butik

Tid

Område

Leveransmetod Övrig information

Förmiddag Utvalda områden
Gäller utvalda produkter. 

Två timmar efter beställning Stockholm, Göteborg, Malmö Airmee, Bring

Före kl. 14.00 Stockholm, Uppsala, Enköping Best Transport Till ett 30-tal städer med Instabox.

Före kl. 13.00 Utvalda områden

Före kl. 11.00 Stockholm Airmee

Före kl. 10.00 Stockholm Budbee
Adlibris   
Före kl. 11.00             24 städer Best Transport Via appen Adlibris Express.
Apotea Före kl. 12.00 30 städer Instabox Sju dagar i veckan. 

Apoteket

Före kl. 16.00 De flesta större städer Airmee

Babyland

Före kl. 11.00 Stockholm Instabox
Elgiganten Inom två timmar Utvalda områden

Euroflorist

Före kl. 14.00 Större delen av landet
Före kl. 11.00 på lördagar.
Fyndiq Före kl. 11.00 Stockholm, Göteborg, Malmö Postnord Med märkning "Same day".
Inet Före kl. 14.00 Västsverige Instabox

Lyko

Före kl. 07.00 Stockholm Airmee Erbjuder även Instabox. 

Mat.se

Före kl. 12.00 Utvalda områden

Pen Store Före kl. 13.00 Stockholm Airmee
Skincity Före kl. 14.00 Stockholm, Uppsala Best Transport Erbjuder även Instabox. 
Stor&Liten Före kl. 11.00 Stockholm Airmee, Instabox

Åhlens

Före kl. 11.00 Stockholmsområdet Best Transport

Olika butikskategorier

Apotek med leverans samma dag

En av de kategorier där det är som mest populärt med leverans samma dag är apotek. Många vill exempelvis slippa åka hemifrån när de är sjuka, och dessutom är en stor del av apotekens varor sådant som man gärna vill ha hem så snart som möjligt. Detta har många av apotekskedjorna snappat upp, och det är i denna genre av butiker som störst andel aktörer faktiskt erbjuder leverans samma dag. Hos såväl Apotek Hjärtat och Meds som Apoteket och Apotea har du möjlighet att få hem dina apoteksvaror samma dag som du har beställt dem. I tabellen ovan ser du exakt hur, var och när du kan få leverans hem från de olika apotekskedjorna. 

Matbutiker med leverans samma dag

Vem vill inte handla mat online och få leverans samma dag? Näst efter apoteksvaror är det förmodligen mat som ligger högst på önskelistan över produkter som man vill ha hem samma dag som man beställer dem. Under de senaste åren har onlinebutikerna som säljer mat vuxit sig större och större, och i dag finns det en rad olika stora aktörer som ger de traditionella matbutikerna en ordentlig match om kunderna – inte minst de som erbjuder samma dag-leverans. Två storfavoriter som erbjuder detta är Mat.se och Mathem.

För att veta om det är möjligt att få leverans hem samma dag som du lägger din beställning krävs att du går in på respektive hemsida och anger ditt postnummer. Störst chans till en riktigt snabb leverans finns, som i många andra fall, för dig som bor centralt i landets större städer. Det krävs också att du lägger din beställning relativt tidigt under dagen, vilken tid som gäller kan variera lite mellan olika aktörer.

Klädbutiker med leverans samma dag

Att köpa kläder och få leverans samma dag är än så länge ganska svårt – det finns i nuläget inte särskilt många aktörer som erbjuder detta alternativ. En butik som ligger i framkant inom sin genre är Åhléns – här kan du lägga en beställning på morgonen och få dina varor levererade samma dag med Best Transport. Dock finns detta erbjudande än så länge bara för dig som bor i Stockholmsområdet.

Blombutiker med leverans samma dag

Om du vill beställa ett blombud och få det levererat samma dag är detta fullt möjligt. Om du lägger din beställning före klockan 14 hos Euroflorist kan de leverera buketten samma dag – detta gäller i större delen av landet. Observera att brytpunkten ligger vid klockan 11 om du lägger din beställning på en lördag.

Olika leverantörer som levererar samma dag

Att kunna leverera varor samma dag som de beställs har blivit en allt större konkurrensfördel. För att kunna få till så snabba leveranser som möjligt har det under de senaste åren dykt upp en rad nya leverantörer och leveransmetoder. Samma dag-leveranser är främst möjligt i de större städerna, men blir vanligare och vanligare även på mindre orter. Här hittar du några av de största aktörerna som kan erbjuda expressleverans.

Best Transport

Best Transport erbjuder flera typer av leveranser, bland annat expressbud och samma dag-leveranser. Företaget finns främst i storstäderna och grundades redan 1976.

Instabox

Instabox har funnits sedan 2010 och är en frakttjänst som används av utvalda onlinebutiker. Boxarna fanns till en början främst i storstadsområden, men under de senaste åren har verksamheten vuxit kraftigt och numera hittar du Instabox karaktäristiska röda boxar i var och varannan butik.

Budbee

Budbee har funnits på marknaden sedan 2016 och erbjuder sina tjänster i fem olika länder. I deras erbjudande hittar du såväl hemleverans som leverans till paketskåp. Hemleveransen sker på kvällstid mellan klockan 17 och 22. 

Airmee

Ytterligare ett företag som är specialiserade på just snabba hemleveranser är Airmee. Målsättningen är att kunna leverera varor samma dag, och man levererar också i vissa fall så snabbt som inom en timme.

Postnord

Leverantörsjätten Postnord har lanserat sitt koncept Same Day vilket innebär leverans samma dag som ordern kommer in.

Urb-it

Urb-it kan beskrivas som Ubers motsvarighet bland frakttjänster. Privatpersoner kan anmäla sig för att bli en så kallad ”urber” och levererar varor från butik till kund på i genomsnitt 34 minuter.


Redaktionen
Pengar.se

Olika butikskategorier

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt

Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.