Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Jämför och hitta bästa hundförsäkringen


Vill du hitta hundförsäkringen med bäst villkor till lägst pris? Här jämför vi etablerade försäkringsbolag för att du ska hitta rätt försäkring till just din hund.

1
Högt rankad hundförsäkring
Kostnadsfritt besök med FirstVet
25% rabatt för hundvalp

Ansök nu Visa mer
Fast självrisk:
900-3600 kr
Rörlig självrisk:
15-25%
2
Marknadens högsta veterinärvårdsbelopp
Kostnadsfritt videosamtal med FirstVet
Samma veterinärvårdsbelopp livet ut

Ansök nu Visa mer
Fast självrisk:
0-3500 kr
Rörlig självrisk:
15-25%
3
Bra kundomdöme 9/10
Kostnadsfritt tillgång till FirstVet
Dolt fel upp till valt maxbelopp

Ansök nu Visa mer
Fast självrisk:
2000-3000 kr
Rörlig självrisk:
15-25%

Vad ingår i en hundförsäkring?

De flesta djurförsäkringar har en grund i en så kallad veterinärvårdsförsäkring, alltså en försäkring som täcker undersökningar och behandlingar hos veterinär. Försäkringsbolagen erbjuder flera nivåer av försäkringar, som dels har olika höga maxbelopp för veterinärkostnader och dels innehåller olika tillägg som ger din hund ett bättre skydd. Vad som passar bäst för just din hund har bland annat att göra med ras och användningsområde.

Vad finns det för tilläggsförsäkringar?

Olika försäkringsbolag erbjuder olika tilläggsförsäkringar. Det finns bland annat så kallad avelsförsäkring som är särskilt utformad för hundar som ska användas för avel och jaktförsäkringar som passar för de fall där hunden ska användas för jakt. Många hundförsäkringar kan även kompletteras med en livförsäkring.

Vad kostar en hundförsäkring?

Priset för en hundförsäkring kan variera ganska mycket, det beror bland annat på vilken nivå av försäkring du väljer och om du väljer att lägga till någon tilläggsförsäkring. Du kan även välja olika nivåer av självrisk, alltså den kostnad som du själv får stå för om din hund skulle behöva veterinärvård. Ju högre självrisk du väljer desto lägre pris brukar försäkringen hamna på.

Vilka försäkringsbolag finns med i vår jämförelse?

Moderna Försäkringar

Hos Moderna finns det tre nivåer att välja mellan när det gäller hundförsäkringar – enkel, dubbel och trippel. I samtliga nivåer ingår gratis rådgivning via First Vet

Nivå enkel innebär en veterinärvårdsförsäkring som täcker kostnader för undersökning och behandling. I nivå dubbel ingår även aspekter som receptbelagd medicin och rehabilitering. Om du väljer nivå trippel får du dessutom ersättning för kostnader för exempelvis strålning och cellgifter, samt inackordering på hundpensionat om du själv blir så sjuk att du inte kan ta hand om din hund. Försäkringen kan tecknas när hunden har en ålder mellan sex veckor och åtta år.

Svedea

Grundförsäkringen hos Svedea är en veterinärvårdsförsäkring, och här ingår också kostnadsfria videomöten hos First Vet. Utöver det kan du välja till olika tilläggsförsäkringar för att få bästa skydd för just din hund. Bland annat finns det avelsförsäkring och användbarhetsförsäkring, och det går även att lägga till en livförsäkring.

Man rekommenderar att teckna försäkring innan fyra månaders ålder – tidigast går det när hunden är sex veckor gammal.

Bought by Many

Om du väljer att teckna en hundförsäkring hos Bought by Many har du tre nivåer att välja mellan; bas, standard och premium. På basnivå får du ersättning för veterinärvårdskostnader på upp till 30 000 kronor, på standardnivå är det 60 000 kronor och på premiumnivå 140 000 kronor. Samtliga tre nivåer ersätter även vid dolda fel och har fri rådgivning via First Vet.

Om du väljer standard- eller premiumnivå får du dessutom ersättning för exempelvis medicin och rehabilitering – i premium ingår också en livförsäkring. Det finns även flera tilläggsförsäkringar att välja på.

Hos Bought by Many finns inga begränsningar när det gäller olika hundraser.

Ica Försäkring

Hos Ica Försäkring kan du för veterinärvårdsförsäkringen välja vilket belopp som du vill att din hund ska vara försäkrad för – antingen 30 000 kronor eller 60 000 kronor. I båda varianterna ingår även fri rådgivning från First Vet och en rehabiliteringsförsäkring. I försäkringen ingår bland annat operationer och andra behandlingar, och i vissa fall även dolda fel.

Väljer du att teckna en hundförsäkring hos Ica Försäkring finns även möjlighet att lägga till en livförsäkring.


Redaktionen
Pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt