Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Hitta bästa djurförsäkringen


Teckna en djurförsäkring och undvik skyhöga veterinärkostnader. Med en djurförsäkring skapar du trygghet för dig och ditt husdjur.

Genom att ha en djurförsäkring kan du få ersättning om ditt djur plötsligt skulle bli sjukt eller skadas. Försäkringen gäller alltså inte för sjukdomar som har funnits hos djuret en längre tid. Därför kan det vara bra att teckna en djurförsäkring så tidigt som möjligt.

Grunden i de flesta djurförsäkringar är en så kallad veterinärvårdsförsäkring som ersätter kostnad för vård hos veterinär i form av exempelvis undersökningar och behandlingar. Utöver veterinärvårdsförsäkringen kan man välja en rad olika tilläggsförsäkringar, beroende på djurets behov och ens egna önskemål. Det kan exempelvis finnas möjlighet att teckna livförsäkring eller ett specialtillägg som även täcker tidigare sjukdomar. Det finns flera aktörer som erbjuder djurförsäkringar – använd våra jämförelsetjänster nedan för att hitta rätt!

Varför ska man ha en djurförsäkring?

Med en djurförsäkring kan du undvika höga kostnader när ditt djur exempelvis behöver vård hos veterinär. Det innebär helt enkelt en trygghet för dig som djurägare och om någon olycka sker med ditt djur kan du istället för att behöva oroa dig för det ekonomiska fokusera på att ge djuret bästa möjliga vård.  

Hur väljer jag djurförsäkring?

Att välja djurförsäkring är inte helt enkelt. För det första behöver du naturligtvis välja rätt typ av försäkring – djurförsäkringar delas vanligtvis upp i hundförsäkring, kattförsäkring, hästförsäkring och smådjursförsäkring. Därefter får du ta hänsyn till saker som exempelvis användningsområde, ras, ålder och övriga behov.

Hundförsäkring

När du ska välja hundförsäkring finns en del saker att ha i åtanke. För det första är det vilken ras du har – olika hundraser är olika drabbade av exempelvis vissa sjukdomar vilket gör att en viss försäkring kan passa bättre än en annan. Det är också värt att tänka på om du har din hund endast som sällskapshund, eller om målsättningen är att använda den till jakt, avel eller utställning. I de senare fallen är det ibland en god idé med specialanpassade tilläggsförsäkringar.

Jämför hundförsäkringar

Kattförsäkring

Att välja försäkring för katt kräver – likt vid val av hundförsäkring – en del eftertanke. Försäkringsbehovet varierar exempelvis med om du har en raskatt eller inte, samt om du har en inne- eller utekatt. Om du ska använda din katt till avel eller utställning kan du också behöva tänka till lite extra när det gäller försäkring.

Jämför kattförsäkringar

Hästförsäkring

När det gäller hästförsäkring beror en hel del på vilket användningsområde som hästen är tänkt till. Exempelvis finns det olika försäkringsalternativ för travhäst, ridhäst och avelshäst. Likt övriga djurförsäkringar har du i din hästförsäkring alternativet att välja olika försäkringsnivåer med olika innehåll som exempelvis tillägg av livförsäkring.

Smådjursförsäkring

Flera andra vanligt förekommande husdjur faller under kategorin smådjur. Vilka djur som man kan teckna en smådjursförsäkring för varierar från försäkringsbolag till försäkringsbolag, men vanligtvis ingår till exempel kanin, marsvin, fåglar och reptiler. Vilken smådjursförsäkring du ska välja baseras naturligtvis på vilket djur du har och vilka behov som finns.

Vilka djurförsäkring är bäst?

Att svara på vilken djurförsäkring som är bäst för just dig och ditt husdjur är inte helt enkelt – det beror helt på vilka behov som finns! Tänk främst på att teckna en försäkring tidigt och anpassa försäkringsinnehållet efter användningsområde och önskemål.


Redaktionen
Pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt