Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Gör om hemma billigt - rum för rum


Att förnya hemmet behöver inte alltid kosta skjortan. Vi tipsar om hur du gör om hemma utan att spränga plånboken.

Köket

1. Måla köksluckorna

I stället för att köpa nya och byta ut de befintliga köksluckorna - fixa till dem! Allt du behöver är lite färg och tid. 

2. Byt ut beslag

Välj ut nya handtag eller knoppar för en omedelbar förändring. Du kan också köpa metallfärg på burk och spraya de beslag som redan finns för en ny look.

3. Kapa överskåpen

Har du möjlighet att ta ned överskåpen kan det riktigt öppna upp ditt kök. Antingen låter du det vara som det är eller så sätter du upp hyllplan - oavsett så lär ditt kök bli betydligt luftigare.

4. Fokus på kaklet

Det finns idag flera sätt att förändra ditt kökskakel utan att byta ut alltihop. Du kan byta ut delar mot nya spännande färger och skapa något nytt, använda dig utav kakeldekor eller måla kakelväggen i en annan färg.

5. Sätt in en köksö

Förändra bilden av köket genom att sätta in en köksö. Idag finns mängder av varianter; stora som små, med och utan hjul, i rostfritt och i trä. Kom undan ännu billigare genom att hitta en begagnad bänk på second hand.

6. Betsa bänkskivan

Har du en bänkskiva i trä kan du enkelt betsa den för ett nytt utseende. Eller så byter du ut skivan helt och hållet. Det blir en något större investering, men kostar betydligt mindre än att göra om köket helt och hållet.

Vardagsrummet

1. Satsa på ny väggfärg

Hämta hem några färgprover från färghandlaren och välj ut något nytt till dina väggar. En ommålning löser du på en dag och det blir en omedelbar förändring.

2. Uppdatera dina möbler

I stället för att köpa nytt - uppdatera dina befintliga möbler. Det kan bland annat röra sig om att klä om soffan, måla om en bokhylla eller byta knoppar på en byrå.

3. Byt textilier

Något litet som gör väldigt mycket är att byta ut kuddfodral, gardiner och andra textilier. Satsa till exempel på en ny snygg matta, prydnadskuddar i säsongens färger eller släng en ny pläd över soffan.

4. Rotera konst

Häng om de tavlor och posters du har i hemmet. Kanske sitter det en favorit i sovrummet som hade passat utmärkt i vardagsrummet eller tvärtom.

5. Skaffa ny belysning

Investera i fler lampor eller byt ut din befintliga belysning. En statement-taklampa, ny väggarmatur eller kanske en fräck golvlampa gör mycket för stämningen i rummet.

Sovrummet

1. Gör en sänggavel

Uppdatera din säng med en mjuk och snygg gavel. Antingen gör du den själv eller så köper du hem en - idag finns mängder av olika sänggavlar på marknaden.

2. Gardiner med hotellkänsla

Inget lyxar till sovrummet lika mycket som stora, breda gardiner från tak till golv.

3. Investera i nya sängkläder

Sängkläder i satin, percale eller linne och ett matchande överkast kan ge sovrummet en helt ny look. Dessutom blir det ju hur skönt som helst att slänga sig i sängen!

4. Skaffa heltäckningsmatta

Föreställ dig att sätta ned fötterna i en mjuk och fluffig matta på kalla mornar. Det är precis vad en heltäckningsmatta kan ge dig! Vill du inte lägga matta i hela rummet kanske det räcker med en större matta att ha under sängen.

Badrummet

1. Byt ut duschmunstycke

Maximera duschupplevelsen med ett nytt munstycke och handtag. Kanske är det dags för en efterlängtad takdusch?

2. Lägg ut mattor

Välj ut några snygga badrumsmattor att förnya badrummet med. Passa dessutom på att köpa matchande handdukar för helhetskänslans skull.

3. Ny kommod

Idag finns mängder av prisvärda kommoder - hitta en du gillar och få genast en lyxigare känsla i badrummet.

4. Byt ut speglar och belysning

En mindre förändring som gör desto mer! En ny spegel ovanför handfatet och ny bra belysning gör mycket.


Redaktionen
Pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt