Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Swedbanks bolån, villkor, amortering

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

När du tecknar lånelöfte hos Swedbank ingår en kostnadsfri värdering av din gamla bostad. Lånelöftet är även det kostnadsfritt och gäller i sex månader. Det är sedan enkelt att uppdatera löftet till en låneansökan via Swedbanks hemsida. Du får då ett förhandsbesked inom några minuter och ett slutgiltigt svar inom några dagar. När du ansöker om lån hos Swedbank gör banken en värdering av din nya bostad, samt tar en kreditupplysning och gör en boendekalkyl utifrån de uppgifter du lämnat i din ansökan.

Bolån

Hos Swedbank kan du belåna både villa, bostadsrätt och fritidshus upp till 85% av bostadens marknadsvärde. Lån upp till 75% av värdet räknas som bottenlån och resterande del upp till 85% som topplån. Minimum för bottenlånet är 100 000 kronor. På bottenlånet kan du få amorteringsfrihet i högst 5 år. Bottenlånet betalar du annars av på var tredje månad i efterskott. Topplånet amorterar du varje månad. Avisering sker ca 14 dagar i förskott.

Blancolån

Utöver bolånet finns möjlighet att ta blancolån för att täcka upp din kontantinsats. Swedbank kan även erbjuda sina kunder både handpenningslån och överbryggningslån.

Bestäm löptid

När det gäller bolånet bestämmer du själv lånets löptid och eventuell bindningstid för räntan i samband med att du skriver under lånehandlingarna. Då kan du också ansöka om konto i banken för att underlätta avbetalningen av lånet.

Ränta

Räntan sätts samma dag som lånet betalas ut – vanligtvis den dag du tillträder din nya bostad. Väljer du rörlig ränta kan du sätta ett räntetak på ditt bolån. Räntetaket gäller i tre år. Du kan binda din rörliga ränta när du vill. Swedbank ger dig också möjlighet att teckna räntesäkring för din fasta ränta.

Helkund

Som helkund hos Swedbank får du extra förmåner på ditt bolån. Du slipper t ex betala uppläggningsavgift för bottenlånet. Dock betalar du alltid uppläggningsavgift för topplånet och aviseringsavgiften är 45:- om du väljer att få avin via vanlig post. Kostnad för pantbrev och lagfart tillkommer.


Redaktionen
Pengar.se
redaktionen@pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt