Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

10 sätt till snabba pengar

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Det finns flera sätt att tjäna snabba och enkla pengar. Här ger vi dig våra 10 bästa tips!

1. Rensa & sälj

Gå igenom din garderob eller kanske vindsförrådet efter saker av värde som du inte längre använder. I dag finns mängder av appar och sajter där du snabbt och enkelt kan lägga ut annonser - både kostnadsfritt och mot en avgift.

2. Ta med matlådor

Ett bra sätt att spara pengar varje vecka är att tag med matlådor till jobbet. Det är förvånansvärt hur stora summor som du faktiskt kan tjäna på att laga maten hemma i stället för att äta ute. Kika in vår undersökning om hur mycket du kan spara med matlådor här - du kommer bli förvånad!

3. Sälja bilder

Har du en någorlunda bra kamera och ett öga för fotografering? Då kan du tjäna pengar på att låta andra få ta del av dina bilder. Genom att ladda upp dina fotografier på sajter som Shutterstock och iStockphoto så får du pengar i fickan när någon väljer att köpa just din bild. Kika runt bland flera olika sajter för att se vilken som passar dig bäst och var möjligheten till störst inkomst finns.

4. Vakta djur & barn

Att vara djur- eller barnvakt är en mindre krävande syssla (vem älskar inte lurviga hundar och söta bebisar?) som snabbt kan ge dig pengar i plånboken. Idag finns sajter och appar som inriktar sig på just tjänster som dessa. Yepstr, Nanny.nu och DogBuddy är några av dem, där du kan skapa en profil och vänta på att någon hör av sig till dig!

5. Delta  i undersökningar

Beroende på hur mycket tid du vill lägga ned så finns olika slags undersökningar att välja bland. Till exempel kan du göra kortare marknadsundersökningar för en mindre summa eller delta i större undersökningar hos forskningsinstitut eller liknande.

6. Hyra ut

Om du får OK från din bostadsrättsförening eller hyresvärd kan du lägga ut din bostad under en helg eller vecka på sajter som Airbnb och Wimdu. Förutsatt att du har någon annanstans att bo under tiden så är det ett enkelt sätt att tjäna lite extra pengar.

7. Aktier

Köp aktier som du tror på och hoppas på avkastning. Kom dock ihåg att aktiehandel innebär en hög risk och att du kan förlora ditt kapital.

8. Sälj tjänster

Har du talang för att skriva, är en grym grafisk designer eller en hejare på programmering? Då kan du frilansa! På Fiverr.com kan du annonsera ut dina tjänster och få betalt för det du är bra på!

9. Affiliate

Har du en webbsida, blogg eller liknande finns möjlighet att tjäna pengar via affiliatelänkar. Det innebär att du marknadsför ett särskilt företag eller en onlinebutik via länk eller reklam och får betalt när någon av dina besökare klickar eller handlar hos dem. Enkelt och ej tidskrävande!

10. Pantbank

Har du något av värde där hemma och är i behov av snabba pengar kan det vara ett alternativ att gå till en pantbank. Då får du dina saker värderade och i utbyte mot dem pengar direkt i handen.


Redaktionen
Pengar.se
redaktionen@pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt