Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Skandiabankens bolån, villkor, amortering

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Skandiabanken erbjuder sina kunder att ansöka om lånelöfte direkt via internet. Är du inte kund sedan tidigare måste du registrera dig först för att kunna göra en ansökan. Banken tar en kreditupplysning och gör en boendekalkyl utefter de uppgifter du lämnat i din ansökan. Du får sedan svar direkt. Har du ansökt om lånelöfte flera gånger är det endast det senast medgivna löftet som är giltigt.

Lånelöfte

Lånelöftet gäller i sex månader och för att du sedan ska kunna göra om det till en bolåneansökan krävs bl a att din ekonomiska situation inte har försämrats, samt att du tar alla dina boenderelaterade lån hos Skandiabanken. Blir du helkund i banken och samtidigt tar ett bolån på 1 miljon kronor eller mer, kan du även utnyttja Skandiabankens volymrabatt – ju mer du lånar till din bostad desto mer får du i rabatt.

Krav

För att du ska kunna ta ett bolån i Skandiabanken måste bostadsköpet skötas av en behörig mäklare. Du kan inte ta bolån i banken om köpet sker privat. Hos Skandiabanken kan du belåna antingen fritidshus, bostadsrätt eller villa. Belåningsgraden vid bolån är max 85% av bostadens marknadsvärde och minsta summa du kan låna är 200 000 kronor.

Amortering

Amorteringstider för bolånet är antingen 30, 35 eller 40 år och du kan få amorteringsfrihet i upp till 5 år i taget under löptiden. Banken vill dock helst se att du amorterar på den del av lånet som överstiger 75% av värdet.. För att minska risken för ovälkomna ränteöverraskningar kan du välja att dela in ditt bolån i flera delar med olika räntebindningstider. Räntan kan du binda på antingen 3 månader, 1, 2, 3 eller 5 år.

Avgifter

Tar du ditt bolån hos Skandiabanken betalar du ingen uppläggningsavgift och väljer du att betala via autogiro slipper du även aviavgiften. Kostnad för pantbrev och lagfart tillkommer dock.

Erbjudanden

Skandiabanken kan även erbjuda sina kunder både handpennings- och överbryggningslån.


Redaktionen
Pengar.se
redaktionen@pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt