Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Så lyckas du med rekryteringen


Att hitta rätt talanger är inte alltid enkelt. Här får du fem tips för att lyckas med rekryteringen.

Ta hjälp av en expert

Om du vill ha hjälp i rekryteringsprocessen kan det vara en bra idé att vända sig till någon som verkligen kan! Academic Work är ett bemanningsföretag som främst hyr ut studenter och akademiker, där de ansökande antingen är i början av sin karriär eller fortfarande studerar.

20 års erfarenhet
Rekrytering och bemanning
Eget nätverk - Young professionals

Var tydlig med vad ni söker

Skapa en så klar bild som möjligt av företagets behov – det gäller att veta vad man är ute efter. En tydlig kravprofil förenklar rekryteringsprocessen och ökar chanserna för att ni ska hitta rätt person till tjänsten. Det kan även vara klokt att fundera på teamet när man anställer, försök hitta någon som passar in i mixen och som har kompetenser som kan komplettera övriga.

Tänk på ditt varumärke

När man är ute efter att locka ny personal är det också viktigt att tänka på hur man som arbetsgivare presenterar sig – hur ser ditt varumärke ut? Tänk på alla aspekter som den arbetssökande möter! Ett tips är att se till att ha en uppdaterad hemsida som representerar er som företag. Fundera även på hur ni presenterar er på sociala medier, hur ni formulerar jobbannonsen och hur lokalerna ser ut där ni träffas för intervju. Varför ska den som söker nytt jobb välja just er?

Läs på och var förberedd

För att ge ett gott intryck – och ett givande resultat av intervjun – är det viktigt att vara påläst om varje kandidat. Det kanske inte är det enklaste om man träffar många, men det ger mycket om du vet vem du möter och hur den personens kompetenser kan matcha med företagets behov.

Använd arbetsprover

Ett sätt att få reda på om den ansökande är kvalificerad för tjänsten kan vara att använda sig av arbetsprover. Antingen kan man få göra ett mindre arbetsprov på plats, eller så kan man få uppgifter att göra hemma inför eller efter intervjun. Se till att arbetsprovet är relevant och motsvarar det som den ansökande förväntas prestera framöver.


Redaktionen
Pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt