Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Vädret drev på januariförsäljningen

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Försäljningsvolymen inom detaljhandeln ökade i januari månad.

Försäljningsvolymen inom detaljhandeln ökade i januari månad. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån och HUI Research.

Under januari månad ökade försäljningen inom detaljhandeln med 4,0 procent jämfört med motsvarande månad i fjol. Dagligvaruhandeln noterades för en ökning om 1,9 procent samtidigt som sällanköpsvaruhandeln ökade med 5,6 procent.

Jämfört med december 2015 ökade försäljningen inom detaljhandeln med 0,7 procent och sett till den senaste tremånadersperioden (november-januari) jämfört med föregående har försäljningen stigit med 1,1 procent.

Mätt i löpande priser har omsättningen för detaljhandeln ökat med 3,0 procent på årsbasis. Inom dagligvaruhandeln var ökningen 2,6 procent och inom sällanköpsvaruhandeln 3,4 procent.

"Januari är tillsammans med februari detaljhandelns försäljningsmässigt svagaste månader. I år fick dock detaljhandeln god draghjälp av att snön och kylan gjorde säsongspremiär i januari i stora delar av landet och drev på försäljningen", kommenterar HUI Research i ett pressmeddelande. 

Månadens stora vinnare blev sport- och fritidshandeln, som noterades för en tillväxt på 15,0 procent. Även bygghandeln gick starkt med en försäljningsökning om 6,9 procent. Inte lika stark månad noterades för apotekshandeln, som minskade sin försäljning med 3,6 procent.

 För året 2016 spår HUI Research en tillväxt om 4,0 procent för den totala detaljhandeln.


https://www.pengar.se/nyheter/vadret-drev-pa-januariforsaljningen


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt