Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Uppgång för nyföretagandet

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Under förra året ökade antalet registreringar av nyföretag.

Under 2014 ökade antalet nyregistrerade företag. Det rapporterar Bolagsverket.

Över hela förra året nyregistrerades 62 368 företag hos Bolagsverket. Det är en uppgång med tre procent, eller totalt 1 841 nyföretag, i jämförelse med 2013. Utöver den årliga tillväxten har antalet nyregistreringar dessutom ökat de senaste fem månaderna i rad. Nu senast i december med en ökning om drygt elva procent.

I en jämförelse med åren 2012 och 2013 är ökningen av antalet nyregistreringar betydlig. Där det under 2012 registrerades 61 775 och under 2013 endast 60 527 nyföretag. Året dessförinnan, 2011, var ett rekordår med 69 295 nyregistreringar. 

- Sammantaget var 2014 ett bra år för nyföretagandet, även om det inte går att jämföra med rekordår som 2011. Sett ur ett längre perspektiv är 62 368 nya företag under 2014 en hög siffra, säger Bolagsverkets kommunikationschef Ulf Karnell i ett pressmeddelande.

Enbart i december månad i fjol ökade antalet nyföretag med 5 097, vilket är en ökning med 600 företag, eller 11,3 procent mot motsvarande månad 2013. 

- Antalet nyregistrerade aktiebolag ökade i december med över 20 procent, och så har det sett ut under större delen av 2014. Aktiebolagen ökade totalt sett med 7,5 procent under 2014 och är den klart populäraste företagsformen idag. Det är en tydlig trend enda sedan revisionsplikten för mindre aktiebolag slopades 2010, samtidigt som kravet på aktiekapital sänktes, berättar Karnell.


https://www.pengar.se/nyheter/uppgang-for-nyforetagandet


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt