Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Uppgång för detaljhandeln

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Omsättning och försäljningsvolym ökar inom detaljhandeln - om än svagt.

I november månad ökade både volym och omsättning inom detaljhandeln. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån (SCB) som publicerades idag.

Under föregående månad noterades en ökning om 4,5 procent av försäljningsvolymen samt 1,9 procent av omsättningen i detaljhandeln. Totalt ökade volymen med 1,5 procent inom dagligvaruhandeln och med 7,1 procent inom sällanköpsvaruhandeln. Omsättningen, i löpande priser, steg med 0,1 procent i dagligvaruhandeln samt 3,3 procent i sällanköpsvaruhandeln under månaden. 

I en jämförelse med oktober samma år ökade försäljningsvolymen med 0,5 procent. Samtidigt har volymen ökat med 1,4 procent de senaste tre månaderna - september till november - i jämförelse med föregående tremånadersperiod.

Uppgången i november månad var något svagare än tidigare mätta tillväxter i år. Den relativt avvaktande uppgången är ett resultat av att månaden hade en extra söndag och en mindre fredag än motsvarande månad i fjol, att Systembolagets försäljning minskade och att Halloween inföll så tidigt i november att stora delar av inköpen troligen ägde rum redan i oktober. 

I och med den något mildare hösten har sporthandeln och skohandeln minskat sin försäljning, och därmed bidrog till en låg tillväxt. Motverkande effekt har dock branscher så som elektronikhandeln, möbelhandeln och leksakshandeln haft.

I december månad beräknas julhandeln stiga med 2,5 procent.


https://www.pengar.se/nyheter/uppgang-for-detaljhandeln


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt