Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Uppåt för detaljhandeln i april

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Under april månad ökade försäljningsvolymen i detaljhandeln.

Under april månad ökade försäljningsvolymen i detaljhandeln. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån och HUI Research.

I april noterades en ökning om 3,0 procent av försäljningsvolymen i detaljhandeln jämfört med motsvarande månad i fjol. Dagligvaruhandeln stod för en minskning om 0,4 procent medan sällanköpsvaruhandeln ökade med 5,6 procent.

Omsättningen i löpande priser ökade med 2,8 procent under året, där dagligvaruhandeln minskade med 0,2 procent och sällanköpsvaruhandeln ökade med 5,5 procent.

I en jämförelse mellan mars 2015 och april 2015 minskade försäljningsvolymen totalt med 0,2 procent och sett till de senaste tre månaderna (februari till april) skedde en ökning av volymen med 1,4 procent.

- Den påskeffekt som till viss del påverkade dagligvaruhandeln positivt i mars kom ikapp den i april och branschen mötte starka tillväxttal från i fjol, kommenterar HUI Research.

- Några av de delbranscher som visade starkast tillväxt var kopplade till hemmet, såsom möbelhandeln och elektronikhandeln. Bygghandeln visade sin starkaste månad för året och det är tydligt att hushållen kommit igång med renoverings- och byggprojekt under april.

Det har skett svaga prisökningar i handeln under april, vilket främst kan förklaras av en försvagning av den svenska kronan. Priserna inom sällanköpsvaruhandeln är på fortsatt nedgång, dock inte i lika stor grad, medan priserna inom dagligvaruhandeln har tilltagit den senaste tiden.


https://www.pengar.se/nyheter/uppat-for-detaljhandeln-i-april


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt