Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Underskott i kassan hos staten

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Ekonomistyrningsverket kan rapportera att statens budget gick med förlust under juli månad.

Det blev ett underskott i statens budget under juli månad. Det rapporterar idag Ekonomistyrningsverket.

Ett underskott på 3,8 miljarder kronor kunde rapporterats för juli månad i år. I jämförelse med motsvarande period under föregående år är det en återhämtning med 5,2 miljarder kronor. Under 2014 års första sju månader har staten ett överskott på 20,2 miljarder kronor, vilket är en förbättring med 88,4 miljarder från samma period 2013.

Totalt kom statens inkomster upp till 59 miljarder kronor under juli, vilket är en ökning med 0,4 miljarder från samma månad under fjolåret. Samtidigt var statens utgifter lägre med 4,8 miljarder kronor under juli månad 2014 motsvarande 2013, meddelar ESV.

Ser man till perioden januari-juli uppgick statens inkomster till 499 miljarder kronor, vilket ger en ökning från föregående år med 2,6 miljarder kronor. Ökningen är ett resultat av att mervärdesskatten och den fysiska personens inkomstskatt höjdes under 2013. Utgifterna för samma period landade på 479,2 miljarder kronor, vilket är runt 15 procent lägre än 2013 års utgifter. Skillnaden på 85,8 miljarder kronor beror delvis på  att Riksgäldskontoret lånade Riksbanken 100 miljarder kronor under 2013 för att förstärka valutareserven.


https://www.pengar.se/nyheter/underskott-i-kassan-hos-staten


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt