Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Tydlig minskning av unga utan arbete

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Även i april fortsätter arbetslösheten att minska.

Även i april fortsätter arbetslösheten att minska. Tydligast är nedgången bland landets ungdomar.

Vid utgången av april månad var 360 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. Det är en nedgång med 5 000 personer jämfört med motsvarande månad i fjol. Framförallt har antalet ungdomar utan arbete minskat; från 70 000 förra året till 61 000 i dag.

Arbetslösheten uppgick till 7,5 procent i april, vilket är en årlig utveckling om -0,2 procent. Bland landets ungdomar i åldersgruppen 18-24 år minskade arbetslösheten från 12,9 till 11,6 procent. Klart bäst utveckling noteras för unga kvinnor, där arbetslösheten uppgår till 9,2 procent. Det kan jämföras med unga män med en arbetslöshet om 13,8 procent.

- Vi ser att arbetsmarknaden fortsätter att utvecklas i positiv riktning, det återspeglas genom en stigande sysselsättning och minskande arbetslöshet, särskilt bland unga, kommenterar Mats Wadman, analyschef Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

Det blir samtidigt allt mer tudelat på arbetsmarknaden. Under det senaste året har antalet utomeuropeiskt födda inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen ökat med 16 000 personer. Det i samma veva som övriga grupper minskat med 21 000 personer.

- Utvecklingen visar att hela samhället måste fortsätta arbetet med att påskynda inträdet på arbetsmarknaden för dem som är nya i Sverige. Det finns mycket kompetens i den här gruppen som är viktig att ta tillvara, inte minst inom vård- och omsorgsområdet där behovet av personal är stort, berättar Wadman.


https://www.pengar.se/nyheter/tydlig-minskning-av-unga-utan-arbete


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt