Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Tunnare plånbok vid röd regering

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Fler tror på en förbättrad privatekonomi om Alliansen får sitta kvar. Det visar en färsk undersökning från Nordea.

Närmare hälften av landets befolkning tror på en sämre privatekonomi om det blir ett regeringsskifte efter valet. Det rapporterar Nordea idag.

Så många som 45 procent av svenskarna tror att det blir mindre i plånboken vid ett socialdemokratiskt styre. Endast 17 procent menar att privatekonomin kommer förbättras vid ett regeringsskifte. Samtidigt anser 21 procent att privatekonomin blir sämre om Alliansen får sitta kvar en period till, jämfört med de 24 procent som tror att det blir mer pengar i sparbössan. Det visar en ny undersökning utför av Nordea Bank.

Liknande siffror redovisas när det istället gäller boendeekonomin. 42 procent av Sveriges befolkning menar att boendeekonomin blir sämre vid en socialdemokratiskt ledd regering, i jämförelse med de 16 procent som tror detsamma med Alliansen i regeringen. Fler svenskar tror att det får mer pengar kvar om Alliansen har makten än om Socialdemokraterna styr. 

- Sammantaget visar detta att svenskarna ganska väl förstått skillnaderna mellan de olika regeringsalternativen. Socialdemokraterna har varit tydliga med att man genom skattehöjningar vill slå vakt om välfärden, medan Alliansen står fast vid sin hittills genomförda politik med färre skattehöjningar och utan ytterligare skattesänkningar för inkomsttagarna, säger Nordeas privatekonom Ingela Gabrielsson i ett pressmeddelande.

Det är främst unga och medelålders kvinnor och män som menar att privatekonomin blir bättre om Alliansen är kvar. Dock menar fler kvinnor att privatekonomin förbättras med ett socialdemokratiskt styre. 


https://www.pengar.se/nyheter/tunnare-planbok-vid-rod-regering


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt