Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Träna upp ditt minne

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Glömmer du ofta koder och andra kombinationer? Ingen fara - det går att träna upp ditt minne!

Många känner igen sig i situationer där man står vid bankomaten för ett uttag eller vid kassan på stormarknaden och helt plötsligt är koden som bortblåst. Och det är inte så konstigt det - med alla kombinationer vi måste memorera idag och med det liv vi lever är det lätt att koderna försvinner någonstans i vår hårt arbetande hjärna.

Skandia har uppmärksammat det vardagliga problemet och kontaktat den trefaldiga mästaren i minne, Mattias Ribbing, för tips. 

"Den mest glömska personen med rätt träning kan bli en mästare på att lagra, sortera och komma ihåg information"

- Mattias Ribbing

Hoppet är alltså inte ute för dig som verkar glömma det allra mesta! Minnesexperten Ribbing menar att det handlar om träning, träning, träning och att finna just det verktyg som fungerar för dig för att hjälpa hjärnan i arbetet med att komma ihåg.

Genom att skapa mönster, visualisera och tänka i bilder blir det enklare att memorera sifferkombinationer.

- Ta till exempel koden 1367 och gör den till en form. Se den som en tredimensionell bild. Föreställ dig mönstret som ett fysiskt material, en korv, banan, böjd stråltråd eller vad du kommer på. Då minns du koden bättre, säger Mattias Ribbing till Skandia.

"Med hjälp av visualisering kan man träna på att lagra den mest tråkiga informationen på ett lustfyllt sätt. Man ska definitivt aldrig säga att man har dåligt minne. Det man tränar på blir man bättre på."

- Mattias Ribbing

Det finns dessutom andra fördelar med att träna upp sitt minne: du frigör både kapacitet och blir mer snabbtänkt. Samtidigt ökar koncentrationsförmågan och du kan vara fokuserad under längre perioder än tidigare.


https://www.pengar.se/nyheter/trana-upp-ditt-minne


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt