Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Tilltagande BNP-tillväxt

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Under det andra kvartalet i år tilltog Sveriges BNP-tillväxt.

Under det andra kvartalet i år tilltog Sveriges BNP-tillväxt. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

Mellan april-juni 2015 växte den svenska ekonomin. Bruttonationalproduktens tillväxt noterades till +1,1 procent, där främst investeringar inom bygg samt en ökad tjänsteexport bidrog. Samtidigt noterades en tillbakadragen konsumtion bland landets hushåll, där i huvudsak inköpet av fordon minskade jämfört med tidigare kvartal.

Hushållskonsumtionen, som under 2013 och 2014 var en av de största bidragande faktorerna till BNP-tillväxten, har under det gångna året varit mindre betydande för tillväxten. Konsumtionen har fortsatt ökat i år, dock i en betydligt lägre takt. Ytterligare utrymme för konsumtion finns, vilket förstärks av det faktum att hushållen sparar allt mer.

Näringslivets produktion steg under kvartalet, vilket framförallt var ett resultat av en markant bra period för industrin. Även bygg- och tjänsteproducenterna redovisar en ökad produktion.


https://www.pengar.se/nyheter/tilltagande-bnp-tillvaxt


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt