Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Tiden rinner ut för Linné och Karl

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Drygt 8 miljarder kronor av utgående sedlar och mynt cirkulerar fortfarande i samhället. På fredag är sista giltighetsdag.

Efter fredag går det inte längre att betala med våra gamla 100- och 500-kronorssedlar samt de äldre 1-, 2- och 5-kronorsmynten. I dagsläget finns mynt till ett värde om 1,8 miljarder kronor samt sedlar till ett värde på 6,4 miljarder kronor kvar i samhället. Då mynten och sedlarna blir ogiltiga i slutet av veckan går det inte längre att använda dem som betalningsmedel. Det är däremot fortfarande möjligt att sätta in pengarna på ett bankkonto.

Alla banker tar emot mynt fram till och med den 31 augusti i år. Använd dig av Myntkartan för att finna närmaste plats att sätta in mynt på, eller tag kontakt med din bank. Sedlar kan sättas in hos banken fram till den 30 juni nästa år. Även Riksbanken tar emot sedlar, då till en kostnad om 100 kronor.

ValörMiljoner styckenMiljoner kronor
100161 562
500104 844
1961961
248
5167837
Totalt1 1578 211


https://www.pengar.se/nyheter/tiden-rinner-ut-for-linne-och-karl


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt

Tiden rinner ut för Linné och Karl