Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Svenskar nöjda med sitt försäkringsbolag

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Överlag är den svenska befolkningen nöjda med sina försäkringsbolag. Det meddelar Svenskt Kvalitetsindex.

Överlag är den svenska befolkningen nöjda med sitt val av försäkringsbolag. De mest nöjda är de som anmält skada eller varit i kontakt med bolaget de senaste året. Det rapporterar Svenskt Kvalitetsindex.

De flesta svenskar är nöjda med sitt försäkringsbolag. Andelen privatkunder som är mindre nöjda ökar dock i jämförelse med i fjol, samtidigt som andelen företagskunder förblir oförändrad. Mest nöjda är de som varit i kontakt med sitt bolag de senaste tolv månaderna eller någon gång anmält en skada. Minst nöjda är pensionsförsäkringskunder.

Försäkringsbolag som är bra på att hantera skadeanmälningar ger mest nöjda kunder. De kunder som ansett skaderegleringen vara av hög kvalitet har nämligen en tendens att prata mer positivt om sitt bolag än kunder som aldrig anmält en skada. Även de kunder som varit i kontakt med sitt bolag de senaste året är mycket nöjda med de tjänster som erbjuds. Extra nöjda är de kunder som har varit i kontakt på initiativ av försäkringsbolaget. 

De företagskunder med en försäkringsförmedlare är betydligt nöjdare än de med en direktrelation till ett försäkringsbolag. Det är ett resultat av förmedlarnas höga kvalité på service och pro aktivitet. 

Pensionssparande privatkunder är minst nöjda med sitt försäkringsbolag, där femtio procent av kunderna menar att kunskapen om vilket pensionssparande som är bäst för just individen är otillräckliga. Därmed ställs höga krav på bolagen. De mest nöjda privatkunderna som pensionssparar är de med stor kunskap om ämnet, de som aktivt sparar och de som har fått rådgivning samt begriplig information.


https://www.pengar.se/nyheter/svenskar-nojda-med-sitt-forsakringsbolag


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt