Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Svenska kvinnor sparar mer än svenska män

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​När det kommer till sparande är Sveriges kvinnor mer flitiga än männen - men männen är mer aktiva.

När det kommer till sparande är Sveriges kvinnor mer flitiga än männen - men männen är mer aktiva. Det visar en undersökning från SBAB.

Så många som 55 procent av landets kvinnor uppger att de har ett sparkonto, samtidigt som 43 procent säger att de sparar regelbundet. Det kan jämföras med motsvarande siffra för svenska män på 39 procent.

Dock visar undersökningen att färre kvinnor än män har koll på vilken ränta de har på sparkonton. Hela 70 procent av kvinnorna uppger att de är osäkra på räntenivån, där 36 procent inte har någon koll alls och 34 procent vet ungefär. Samtidigt svarar 17 procent av kvinnorna att de varken har orken eller förmågan att jämföra aktörer med syfte att nå den bästa räntan.

- Har man koll på sin ekonomi, är man rustad för oförutsedda förändringar i livet. Det är avgörande att ha översikt och vara påläst. Det är inte så svårt som många tror, det handlar bara om att ge sin privatekonomi 15 minuter av sin tid. Till exempel kolla upp vilket kontor som ger bäst sparränta via en jämförelsetjänst på nätet och flytta pengarna redan idag, kommenterar Emma Persson, boendeekonom SBAB, i ett pressmeddelande.

30 procent av männen säger sig ha stenkoll på sin ränta, medan endast 18 procent av kvinnorna uppger detsamma. Även fler män än kvinnor säger sig ha jämfört aktörer för bättre ränta: 29 respektive 20 procent.

- Att ta sig tid att sätta sig in en aning i sin privatekonomi handlar om att respektera sina pengar. I det långa loppet ger även små belopp lite ränta och det är det minsta dina pengar är värda, säger Persson.


https://www.pengar.se/nyheter/svenska-kvinnor-sparar-mer-an-svenska-man


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt