Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Svag ökning i handeln trots semestertider

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​I juni månad noterades endast en svag ökning av försäljningsvolymen inom detaljhandeln.

I juni månad noterades endast en svag ökning av försäljningsvolymen inom detaljhandeln. Det trots rådande semestertid och väderlek.

Enligt siffror från Statistiska Centralbyrån och HUI Research ökade försäljningsvolymen inom detaljhandeln med 0,3 procent mellan maj och juni månad i år. Sett till perioden april-juni jämfört med januari-mars har volymen ökat med 0,4 procent.

Samtidigt ökade försäljningsvolymen med 3,8 procent mellan juni i år och motsvarande månad förra året. Dagligvaruhandeln stod för en nedgång om 1,3 procent medan det handlades mer inom sällanköpsvaruhandeln som redovisade en uppgång med 7,9 procent. Omsättningen inom detaljhandeln ökade samtidigt med 5,6 procent, där dagligvaruhandeln och sällanköpsvaruhandeln stod för uppgångar om 2,1 respektive 8,4 procent.

Närapå samtliga branscher inom sällanköpsvaruhandeln kunde redovisa en positiv utveckling i juni. Bland annat gick bygghandeln, färghandeln samt bokhandeln starkt framåt. Även klädeshandeln hade en stark månad efter ett mindre bra maj.

- Förra året var sommaren alldeles för varm för att bygga eller renovera, men i år verkar många prioritera just detta, vilket driver tillväxten, kommenterar HUI Research i ett pressmeddelande.

FÖRSÄLJNINGSUTVECKLING 2014 - 2015

Omsättning JuniOmsättning Jan-JunFörsäljningsvolym JuniFörsäljningsvolym Jan-Jun
Dagligvaruhandel+2,1 %+2,9 %-1,3 %+2,3 %
Sällanköpsvaruhandel+8,4 %+6,2 %+7,9 &-1,4 %
Total detaljhandel+5,6 %+4,7 %+3,8 %+0,2 %


https://www.pengar.se/nyheter/svag-okning-i-handeln-trots-semestertider


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt