Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Större andel sysselsatta i september

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Under september månad ökade antalet sysselsatta i landet. Det visar färsk statistik från Statistiska Centralbyrån.

Under september månad ökade antalet sysselsatta i landet. Det visar färsk statistik från Statistiska Centralbyrån.

När Statistiska Centralbyrån publicerar sin statistik för antalet sysselsatta i åldrarna 15 till 74 år är det ett positivt resultat som syns för september. Under månaden var antalet sysselsatta 4 809 000 personer, vilket ska jämföras med 4 708 000 personer motsvarande period i fjol. Sysselsättningsgraden är därmed 66,6 procent, vilket är en ökning med 0,9 procent från 2013.

Även andelen personer i arbetskraft ökade i september, då 5 180 000 redovisades. Det är en ökning med 91 000 personer i jämförelse med samma månad under förra året. Det relativa arbetskraftstalet (andel av landets befolkning som ingår i arbetskraften) uppgick förra månaden till 71,8 procent - en ökning med 0,8 procent jämfört med september 2013.

Antalet arbetslösa kvinnor minskade under september månad och uppgick till 172 000, vilket motsvarar en arbetslöshet på 7,0 procent. Antalet arbetslösa män uppgick till 200 000 under månaden och antalet ungdomar (15-24 år) nådde 138 000 varav 59 000 studerade på heltid. Av alla ungdomar 15 till 24 år är 22,2 procent arbetslösa. Totalt uppgick arbetslösheten till 7,2 procent. Ser man till säsongsrensad data når arbetslösheten 7,8 procent i landet.


https://www.pengar.se/nyheter/storre-andel-sysselsatta-i-september


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt