Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Stark månad för nöjesrestauranger

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Det gick uppåt för restaurangförsäljningen i juli månad. Särskilt bra gick det för nöjesrestauranger.

Det gick uppåt för restaurangförsäljningen i juli månad. Särskilt bra gick det för nöjesrestauranger. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån, Visita och Dagligvaruleverantörernas Förbund (DLF).

I juli månad ökade restaurangernas försäljningsvolym med 1,1 procent jämfört med motsvarande månad förra året. Samtliga restaurangkategorier, förutom trafiknära restauranger (-11,4%), noterades för en uppgång under månaden. Särskilt bra gick det för nöjesrestauranger som ökade försäljningsvolymen med 7,9 procent. Även snabbmatsrestauranger hade en bra månad med en utveckling på +6,9 procent.

I värde ökade restaurangförsäljningen med 4,0 procent i juli. Nöjesrestauranger ökade försäljningen med 11,0 procent, snabbmatsrestauranger med 10,0 procent och kaféer/konditorier med 9,3 procent. Samtidigt minskade försäljningen i löpande priser med 8,8 procent för trafiknära restauranger. 

"Trots en förbättring av det allmänna konjunkturläget är det nu tydligt att restaurangbranschen gått in i en period med lägre tillväxt. Samtidigt är omsättningstillväxten väldigt splittrad mellan olika kategorier i restaurangnäringen. En bra turistsommar har gett höga tillväxttal på hotellrestauranger, snabbmatsrestauranger och caféer. Kategorin trafiknära restauranger fortsatte dock att krympa kraftigt under juli. Det är inte lätt att hitta en bra förklaring till detta. Precis som i juni var dock juli 2014 en stark månad för den kategorin, vilket åtminstone delvis kan förklara den svaga utvecklingen i juli i år", kommenterar Visita och DLF i ett pressmeddelande.

 FÖRSÄLJNINGSUTVECKLING JULI

RestaurangkategoriJuli 2014Juli 2015Förändring värdeFörändring volym
Hotellrestauranger891 mkr971 mkr9,0 %5,9 %
Kaféer & Konditorier628 mkr686 mkr9,3 %6,3 %
Snabbmatsrestauranger1 352 mkr1 487 mkr10,0 %6,9 %
Lunch- och kvällsrestauranger4 783 mkr4 8130,6 %-2,2 %
Trafiknära restauranger721 mkr658 mkr-8,8 %-11,4 %
Nöjesrestauranger, pubar & barer1 328 mkr1 474 mkr11,0 %7,9 %
Personalrestauranger270 mkr279 mkr3,3 %0,4 %
Total restaurangförsäljning9 973 mkr10 367 mkr4,0 %1,1 %


https://www.pengar.se/nyheter/stark-manad-for-nojesrestauranger


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt