Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Stark månad för industrin

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Under april månad ökade produktion, orderingång och omsättning inom Sveriges industri.

Under april månad ökade produktion, orderingång och omsättning inom Sveriges industri. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

Ökad orderingång på främst hemmamarknad

Mellan mars och april månad ökade orderingången till industrin ed 1,9 procent. Hemmamarknaden stod för en ökning om 7,3 procent medan exportmarknaden minskade med 4,0 procent. En övervägande andel av delbranscherna inom svensk industri noterades för en ökad orderingång mellan månaderna, där industrin för motorfordon, släpfordon och påhängsvagnar gick starkast.

Sett till perioden februari-april 2015, jämfört med föregående tremånadersperiod, ökade orderingången med 0,3 procent. På hemmamarknaden och exportmarknaden ökade orderingången med 1,0 respektive 1,3 procent.

Sett till årsutvecklingen har orderingången ökat med 4,4 procent. Både hemmamarknad och exportmarknad stod för en ökning, och det med 6,5 samt 2,6 procent.

Produktion ökade med 2,0 procent

Under april noterades produktionen för en ökning om 2,0 procent. Större delen av delbranscherna inom industrin redovisade en ökning, där industrin för elapparatur gick absolut starkast. Samtidigt backade industrin för energirelaterade insatsvaror, massa-, pappers- och pappersvaruindustrin, industri för stenkolsprodukter och raffinerade petroleumprodukter, gummi- och plastvaruindustrin samt stål- och metallverk.

I en jämförelse med februari-april 2015 och föregående tre månader har industriproduktionen ökat med 1,8 procent och på årsbasis är uppgången 1,5 procent.


https://www.pengar.se/nyheter/stark-manad-for-industrin


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt