Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Stark månad för detaljhandeln

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Även juli blev en stark månad för detaljhandeln.

Även juli blev en stark månad för detaljhandeln. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån och HUI Research.

I juli månad ökade försäljningsvolymen inom detaljhandeln med 5,9 procent, jämfört med samma månad i fjol. Dagligvaruhandeln stod för en minskning om 1,7 procent, samtidigt som sällanköpsvaruhandeln noterades för en ökning på 12,6 procent. Mellan juni och juli år ökade den totala försäljningsvolymen med 0,5 procent och sett till den senaste tremånadersperioden jämfört med föregående period är ökningen 0,6 procent.

- Liksom juni blev juli en mycket stark försäljningsmånad för detaljhandeln, kommenterar Carin Blom, HUI Research, i ett pressmeddelande.

Omsättningen inom detaljhandeln, mätt i löpande priser, noterades för en ökning på 7,7 procent från juni i år. Dagligvaruhandeln stod för en ökning på 2,0 procent och sällanköpsvaruhandeln hade en ökning på 12,7 procent.

- Sällanköpsvaruhandeln visade sin enskilt starkaste försäljningsmånad sedan juli 2007. Nästan alla underbranscher visade på positiv utveckling, säger Blom.

- En stark trend under juli var att många konsumenter, bland annat på grund av vädret, ägnade sig åt projekt inomhus. Denna trend påverkar tillväxten positivt i flera branscher såsom bygg, möbler, heminredning och färg.

FÖRSÄLJNINGSUTVECKLING 2014/2015

Omsättning löpande priser juliVolym juli
Dagligvaruhandel2,0 %-1,7 %
Sällanköpsvaruhandel12,7 %12,6 %
Total detaljhandel7,7 %5,9 %


https://www.pengar.se/nyheter/stark-manad-for-detaljhandeln






Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt